lauantai 1. tammikuuta 2011

Pieni muistutus.

No nyt on mukava vuodenvaihde takana ja muutkin juhlimiset hetkeksi tauolla, no loppiainen on vielä mutta minä purin jo joulukuusenkin. Alkaa taas normaali arki. Mutta minusta se on vain mukavaa aina useiden juhlapyhien jälkeen. Ja arjen ei tarvitse olla ollenkaan tylsää ! Itseään saa ja pitääkin hemmotella ja arjestakin siten tehdä ihanaa.

Tässä siis Cherrycupcake-blogin manuaali siitä, kuinka tehdä lopputalvesta ihana!

1. Tee ympäristöstäsi kaunis:


Polta kynttilöitä, osta leikkokukkia, juo teetä/kahvia kauniista mukeista, osta ihania saippuoita, purkkeja ja purnukoita kaunistamaan kylpyhuonettasi, kolua kirpputoreilta sieviä kynttilänjalkoja/tuikkukippoja. Muuta asunnon värimaailmaa pienillä jutuilla, kuten uusilla tyynynpäällisillä tai verhoilla. Tee asunnostasi ihanan tuoksuinen tuoksuöljyillä, -kynttilöillä  tai suitsukkeilla. Laita suosikkikorusi kauniisti esille. Tuo asuntoosi paljon valoa.

2. Fiilistele tulevaa kevättä:


Osta ihana kevätmekko ja pue se villasukkahousujen ja neuletakin kanssa takin alle. Käytä hajuvettä joka tuo mieleen kevään. Selaile kevätmuotikatalogeja ja totea, että siihen ei oikeasti ole enää kauaa aikaa. Jokunen hassu kuukausi.

3. Kaunistaudu ja hemmottele itseäsi:


Tee naamio luomuhunajasta ja kaurahiutaleista, anna sen vaikuttaa 15-20 min ja pese lämpimällä vedellä pois hieroen samalla kasvoja kevyesti. Kaura rauhoittaa ja kuorii ihoa, hunaja pehmentää. Tai levitä kasvoillesi valmisnaamio. Laita soimaan musiikkia, joka rentouttaa sinua. Hengitä syvään ja rauhoitu. Jos rahatilanne antaa myöten, osta jokin ihana, liian kallis ja ylellinen hoitotuote. Lakkaa kynnet kauniin värisiksi ja kokeile uusia värejä. Jos käytössäsi on sauna, sauno usein pitkään ja hartaasti. Sammuta saunasta valot ja valaise se kynttilöillä. Lorauta löylyveteen tippa eteeristä öljyä tai saunatuoksua, niin saat tuoksuvat löylyt. Älä pihistä yöunista, anna kehon levätä. Tipauta tyynyliinaan pari tippaa eteeristä laventeliöljyä, se helpottaa unentuloa ja rauhoittaa levotonta. Haahuile kotona vapaapäivinä ilman meikkiä pyjamassa ja unohda stressata. Osta ihanantuoksuinen käsivoide ja lisää sitä usein päivänmyötä.

4. Villasukat:


Villasukat lämmittävät kengissä, mutta parhaimmillaan ne ovat kotisukkina, jotka vedetään jalkaan samalla kun  suljetaan ulkomaailma kotioven taakse.

5. Herkuttelu:


Etsi uusia leivonnaisreseptejä ja testaa niitä. Osta persoonallisia kakkuvuokia ja tarjoa leivonnaisia ystävillesi. Kokkaa mieliruokiasi ja pyydä ystäviä luoksesi syömään tai kokatkaa yhdessä. Kokeile uusia teelaatuja. Juo hyvää viiniä. Keitä kaakaota oikeasta tummasta suklaasta ja lisää joukkoon vaahtokarkkeja. Lisälämmikettä saa, kun lorauttaa joukkoon kerma- tai minttulikööriä.

6. Aamut:


Paista vapaapäivän aamuna amerikkalaisia pannukakkuja aamiakseksi ja syö niitä vaahterasiirapin, marjojen, hedelmien tai kermavaahdon kanssa. Tai keitä suosikkipuuroasi, purista itse tuoremehu appelsiineista ja syö kaikessa rauhassa, ilman mitään kiirettä. Tee aamuista ihanaa omaa aikaa, vaikka edessä olisi työ-tai koulupäivä. Valitse illalla vaatteet ja muut tarvittavat asiat valmiiksi, niin säästät aikaa. Herää mielummin ajoissa suorittamaan aamurutiinisi mielummin kuin kiireessä tehden kaiken vähän sinne päin, rauhallisesti alkaneesta päivästä tulee varmasti mukavampi. Muista myös aamuisen kauneudenhoidon tärkeys, vaikka et käyttäisikään meikkiä. Puhdistus ja kosteutus myös aamuisin pitää ihon hyvänä.



7. Huolehdi itsestäsi:


Pidä itsesi lämpimänä, syö hyvin ja huolehdi että saat tarpeeksi ravinteita niin flunssa ei kaada niin helposti sängynpohjalle.


8. Relaa!



Kuuntele itseäsi, tee sitä mikä tuntuu hyvältä. Vältä niiden ihmisten seuraa, jotka laskevat mielialaasi. Vietä aikaa läheistesi kanssa ja muista myös viettää aikaa yksin. Lopeta tarpeeton pingoittaminen. Luota itseesi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt on teidän vuoronne kommentoida, keskustella, antaa palautetta, toivoa, ehdottaa ja kritisoida! Sana on vapaa.