maanantai 10. tammikuuta 2011

L'Occitane Shea Butter Foot Cream


Kuva lainattu L'Occitanen sivuilta, sillä oma tuubini on hyvin epäkuvauksellinen. Se on vääntynyt ja rypistynyt, mikä on alumiinituubien huono puoli.

Mutta, tämä on vallan loistava jalkarasva! Hyvin kosteuttava sheavoin ansiosta, ja tuoksuu huumaavasti laventelille. Olen aivan hulluna muutenkin laventeliin. Tässä voiteessa on eteeristä lavanteliöljyä, joka on paitsi ihanasti tuoksuvaa myös antiseptistä. Tällä olen hoitanut vereslihallekin kuivuneet jalkani taas inhimillisiksi. Tämä sisältää myös tulehduksia estävää arnikin uutetta sekä minttua, joka viilentää.Tämän viilennysefekti on miellyttävän pieni, lähinnä raikkauden tunne. En pidä lainkaan niistä superviilentävistä voiteista, etenkään näin talvisin, kun jo valmiiksi vakiokylmät, verenkiertohäiriöiset jalkani saavat jalkavoiteen mukana ekstrakylmennyksen, hyrr. 

Voide imeytyy todella nopeasti, mikä on yksi kriteerini jalkavoiteelle. Inhoan sitä tunnetta, että jalat jäävät tahmaisiksi. Suosittelen tätä lämpimästi jokaiselle kuivakäpäläiselle, etenkin jos rakastaa laventelin tuoksua, sillä se on tässä vahva.

Laventeli on kyllä ihana kasvi. Minulla on aina pullo eteeristä laventeliöljyä, jota tipauttelen tyynyni kulmiin rauhoittamaan nukkumaan menoa ja höyrystän tuoksulyhdyssä raikastamaan huoneilmaa. Sitten löytyy myös laventelisuitsukkeita, -huoneenraikastinsprayta ja kesäisin kasvamassa sitä parvekkeelta. 

Tästä tulikin mieleeni, että voisin aloittaa jossain vaiheessa postaussarjan kauneudenhoitoon käytettävistä kasveista ja yrteistä, joista itse pidän eniten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt on teidän vuoronne kommentoida, keskustella, antaa palautetta, toivoa, ehdottaa ja kritisoida! Sana on vapaa.