sunnuntai 23. tammikuuta 2011

MarimekkoiluaSain anopilta tuollaisen Marimekon kukkaron, se on aitovintagea,  suoraan 50-60 -luvulta, hänen äitinsä ja siten ollen puolisoni mummun vanha. Ihan mielettömän kiva ja täydellisessä kunnossa, kuin ei olisi ollenkaan käytetty. Vanhat kankaat haurastuvat vuosikymmenten saatossa usein, mutta tämä on pitänyt pintansa.

Minulla on vain pieni ongelma. Olen metsästänyt ympäri internettiä tämän printin nimeä mutten ole löytänyt, eli jos joku tietää, niin olisi mukava jos kertoisi minulle.

Mutta eikö ole soma pieni kukkaro? Anoppi on siitä hauska täti, että  hän on ennenkin syytänyt minulle vanhaa Marimekkoa. Olen saanut mm. meikkipussukan (jonka printin nimi on muuten myös mysteeri!) ja muutaman metrin oranssia, Yume -nimistä kirahvi -ja lintukuvioista lastenhuoneen kangasta, jonka hän kuulemma oli 70 -luvulla dyykannut kangastehtaan roskiksesta hukkaanheitettynä pakanpäätynä. Reunassa lukee: Katsuj Wakisaka "Yume" © Marimekko Oy Suomi Finland 1969.

Kirahvikangas on jo osittain hieman haurastunut ja repeillyt, ja pähkäilenkin jo toista vuotta kuumeisesti mihin sen käyttäisin. Se on kuitenkin vielä niin kunnossa, että siitä saisi verhot tms. missä kangas ei joutuisi jatkuvalle rasitukselle. Mukavaa että on tuollainen anoppi, tämä kangas on nimittäin todella harvinainen nykyään.

Mietiskelin juuri, että omistamme jonkin verran Marimekkoa, mutta vain kaksi asiaa on uutta tuotantoa; Piccolo lime-valkoinen meikkipussi jonka sain pari joulua sitten äitipuolelta ja limen värinen Appelsiini -patalappu. Kaikki muu on enemmän tai vähemmän vintagea. Timolla, siis puolisollani, on pari 70 -luvun jokapoikapaitaa ja tasaraitapaita, joka on varmaankin 90 -luvulta. Itselläni on kirkkaan keltainen, keinokuituinen messenger -laukku, jonka löysin lähikirpputoriltamme joskus. Sen iästä ei ole mitään käryä, mutta vastaavan mallisia ja näköisiä ei ole ennen osunut silmiini. Uskoisin senkin valmistuksen
sijoittuvan jonnekin pimeälle 90-luvulle.

Himoitsen tällähetkellä Nanuk- , Keisarinna- , Ruusupuu- ja Ananas -printtejä sekä klassista perusmustaa Arkkitehti -laukkua. Vaatteista taas Arja -neule , Maili- ja Koukku -tunikat sekä Ulappa- ja Aava -takit, jokaisen mustana, kelpuuttaisin myös enemmän kuin mieluusti.. Olen jotenkin vasta viimeisinä muutamana vuonna löytänyt Marimekon viehätyksen  mutta sitäkin palavampana :>

Mitäs, pidättekö te Marimekosta ? Onko teillä ehdottomia suosikkiprinttejä? Tai löytyykö teidänkin kätköistänne vanhoja desing -aarteita?

5 kommenttia:

 1. Ei löydy mitään vanhaa tuotantoa, mutta uutta kylläkin! Rakastan marimekkoa :) Mulla on pari laukkua, patalaput ja kukkaroita/meikkipussukoita. Haluaisin vielä marimekko astiastoa, ja erityisesti jonkinlaisen teepannun.

  Varmaan mukavaa omistaa sitä vanhempaa tuotantoa, ei ihan jokaisela vastaantulevalla ole samanlaisia.

  VastaaPoista
 2. Miut marimekon peruskuosit on jättänyt vähän kylmäksi.
  Kivojahan ne toki ovat, mutta omassa vaatekaapissa ja minun päällä en tykkää yhtään.
  Liskokuosista kyllä tykkäsin, sitä ei tosin taida enää saada?
  Ja se uudempi jääkarhukuosi on myös kyllä suloinen!

  VastaaPoista
 3. Minja:

  Vitsit teepannu olisi muuten hieno! Esimerkiksi tuollainen: http://www.marimekko.fi/tuotteet/sisustus/keittio/ruokailu/teekannut/rasymatto-teekannu-190

  Tykkään muutenkin tosta Räsymatto -printistä :>

  Ava:

  Se jääkarhuprintti on just toi Nanuk! Se on muuten supersöpö se liskokuosi :> Ei sitä kai uutena enää taida saada, mutta aina välillä olen siihen törmäillyt poistomyynneissä jne.

  VastaaPoista
 4. Joo, toi on just se teekannu josta puhuin :) Olin vaan liian laiska katsomaan sen kuvion nimeä (käyn usein kännykällä netissä).

  VastaaPoista
 5. Se on tosikiva, mutta oon niin onneton koheli että jos ostaisin noin kalliin kannun niin paskoisin sen kuitenkin jotenkin vahingossa :D

  VastaaPoista

Nyt on teidän vuoronne kommentoida, keskustella, antaa palautetta, toivoa, ehdottaa ja kritisoida! Sana on vapaa.