keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Kissajuttuja osa 1.


Koska olen juuri sellainen karsea kissatäti, joka höpöttää aina kissoistaan ja jonka vaatteet ovat aina kissankarvoissa, ajattelin esitellä teille kummatkin kissani ja vielä pupunikin jossain vaiheessa

 Ensin on vuorossa pikku-Mandy, josta on kuva tuossa ylhäällä. Hänen siskostaan Sandysta saatte kuulla myöhemmin, kun saan hänestä kunnollisen kuvan.

Mutta, Mandy on superkaunis 2-vuotias sekarotuinen, siamilais-maatiainen vilperi joka osaa sanalla sanoen olla mahdoton. Siamilais -puolelta tulee piirre äärimmäisestä huomionhakuisuudesta ja mustasukkaisuudesta, mutta myös valtava kiintymys omistajaansa. Hän on pikkudiiva pahimmasta päästä. Jos Mandy tahtoo huomiota ja silittelyä kello 04.00 aamuyöstä, hän pitää huolen että sitä myös saa.Se läimii pienillä tassuillaan pöydiltä kaikki tavarat mihin parikiloisen rääpäleen voimat riittää, pyörii ympyrää sängyssä, puskee ja kujertaa. Kolistelee ja rämistelee asioita. Metelöi ja tekee pahojaan että nousisin ylös sängystä, vaikka edes torumaan.

 Mandylla on myös taipumusta olla minusta mustasukkainen, jos keskitän liiaksi huomiota johonkin muuhun, niinkuin kirjaan, lehteen, läppäriin, mieheeni tai vaikka ystävättäreni lapseen. Protesti siitä on se, että kaikin keinoin päättäväisesti kiilataan ja tungetaan syliin ja pusketaan oikein olan takaa. Hän on mahdottoman kiintynyt minuun, toki miehenikin saa usein osuuden  vekaran riiviöinnistä.

Kumpikin kisnimme on uskomattomaton kääpiö, heitä luullaan järjestäen pennuiksi, olen usein miettinyt että Mandy saattaa olla indeksien mukaan hieman alipainoinen, vaikka neidillä on hyvä ruokahalu ja ravinnonsaanti enemmänkin kuin riittävä. Hän on kuitenkin niin energinen ja touhukas tapaus. Se on varmaankin vain geneettinen ominaisuus, mutta silti äidin huoli on aina pienestäkin pinnalla :'>

Pieni säälittävä yksityiskohta on se, että Mandy on hieman siskonsa tassun alla, Sandy on hieman kookkaampi ja itsetietoisempi ja saattaa helposti pomottaa Mandya esimerkiksi ruoka-asioissa, jolloin me syömme Mandyn kanssa kahden siskon ruokaillessa toisessa huoneessa.

Mandy ei myöskään osaa naukua niinkuin kissat yleensä, vaan kujertelee ja sirkuttaa. Ja nukkuessaan kuorsaa.

Mutta se tälläkertaa kissoista, seuraavaksi sitten kertoilen siitä toisesta otuksesta.

Ihan asian vierestä, mutta löysin niin kivan huivin H&M:ltä hintaan 2,95€ :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt on teidän vuoronne kommentoida, keskustella, antaa palautetta, toivoa, ehdottaa ja kritisoida! Sana on vapaa.