keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Hyvää ja edullista.

Kaikki shampooni ja hoitoaineeni ovat lopussa ja juuri nyt ei ole köyhällä pistää liki kolmeakymppiä haluamaani Tigin Love Peace & the Planet Eco Awesome Moisturizing 750ml duoon, joten käännyin ystäväni Vapaa Valinnan puoleen ja suuntasin hiustuotehyllylle. Ajattelin, että kunhan löytyy jotain välttävää siksi aikaa kun saan haluamani tuotteet. Nappasin mukaan nämä ja yllätyin hyvin positiivisesti:

kuva XZ:in sivuilta, valo ei riitä omien purkkejeni kuvaamiseen.


XZ on ehdoton lempparini päivittäismerkeistä ja nämäkään eivät tuottaneet pettymystä. Ihana tuoksu, oikeasti tuoksuu kinuskille ja karpalolle. Nämä lupaavat suojata hiusta sekä kosteuttaa. Näissä on myös UV -suoja. Näitä tekisi mieli oikeasti kaataa suoraan suuhun, niin herkulliselta nämä tuoksuvat.

Shampoo vaahtoaa tuhdisti ja ei jätä hiuksia nitisevän puhtaiksi, muttei myöskään silikonisen liukkaaksi (XZ:in tuotteet eivät taida mitkään sisältää silikoneja eikä silikoniyhdisteitä) mikä on yksi ehdoton kriteerinin shampoolle. Hiusten pitää tuntua siltä, että vahan ja lakanjäämät ovat valuneet viemäriin mutta hius ei saa olla narisevan puhdas vaan kosteutetun tuntuinen. Eikä ikimaailmassa liukas ja limainen silikonista.

Hoitoaineesta taas keksin tähän hätään yhden miinuksen, tuntuu, että sitä saa hartioille ulottuviinkin hiuksiini lutrata aika ison määrän ennenkuin sitä tuntuu olevan tarpeeksi, joten tämä ei ehkä ole kauhean riittoisa. Mutta hommansa tämä hoiti kyllä hyvin kun tarpeeksi lutrasi, hiuksista tuli pehmeät ja kiiltävät. Omien hiusteni kunto on etenkin takaa tällähetkellä hieman huono, hyvin kuiva mutta tämän hoitoaineen jälkeen ne tuntuvat ja näyttävät huomattavasti parempivointisilta.

Yhteenvetona totean, että nämähän ovat vallan mainioita. Olen turhan kangistunut käyttämään aina hintavia kampaamotuotteita (vaikka toki netistä tilattuina ne ovat edullisempia) ja epäilemään markettituotteiden tehoa, mutta tässä on yksi esimerkki taas kuinka sieltä halpakaupankin hyllyltä voi tehdä löytöjä. Jos etsit edullista, ihanan tuoksuista, suojaavaa ja kosteuttavaa shampoota ja hoitoainetta, suosittelen lämpimästi tutustumaan näihin kahteen. (Tekisi oikeastaan mieli ottaa projektiksi testailla läpi näitä XZ:in eri sarjoja, sillä jos jostain en itse tykkää pesee puolisoni lyhyet hiuksensa mukisematta melkein millä vaan. :D )

Eniten kiinnostaisi ottaa kokeiluun AITO- linjan karpalotuotteet sekä öljyhoito, Ksylitol & Hunaja -kaksikko sekä Vanilla Café. Jos jollakulla on näistä kokemusta, avatkaahan sanainen arkkunne!

3 kommenttia:

 1. Oi se vanilla cafe duo. (en osaa tehdä tuollaista hienoa heittomerkkiä e:n päälle :( ) Tuoksu on aivan fantastinen. Kahvinen ja toffeinen ja todella makea. Ihan kuin jossakin kahvinmakuisessa vanukkaassa. Ei siis sellainen kirpeän kahvinen kuin oikeassa kahvissa kuitenkaan.
  Shampoo on aika raaasti pesevä. Käytin sitä rasta aikoinani, ja kuivatti ja hamputti tukkaa aika paljon. Mikä siis silloin toki oli hyvä asia :P. Tukkani on tosin helposti kuivuvaa sorttia, joten vähänkin enemmän ravoittuva tukka ei luultavasti kuivuisi tuolla shampoolla pestessä.

  VastaaPoista
 2. Mulla on ollut käytössä Vanilla Caféa, Aitoa ja Xylitolia noiden Karpalo-Kinuskien lisäksi. Vanilla Cafén tuoksu on ihana ja vaikka shampoo on kyllä pesevämpi kuin esim. Karpalo-Kinuski ei ainakaan oma tukka ole tuntunut ihan niin narisevalta kuin syväpuhdistavan jälkeen. Hoitoaine on toiminut mun tukassa hyvin, lopputulos on ollut vähän ilmavampi kuin tuon Karpalo-Kinuskin kanssa. Xylitol shampoon tuoksu ei miellytä omaa nenää mutta hoitoaine tuoksuu ihan kivalta ja molemmat ovat toimineet hyvin, Xylitolia oon yleensä käyttänyt pidemmissä suoravärimuhitteluissa. Aito - sarjasta olen kokeillut vain hoitsikkaa, joka on miellyttävän tuoksuinen ja toiminut niin pidemmällä kuin lyhyemmälläkin ajalla.

  Sain ensimmäiset XZ:t kokeiluun viime keväänä erään kilpailun kautta ja sen jälkeen oon siirtynyt lähes kokonaan näiden käyttöön. Halpoja mutta toimivia ja lisäksi vielä tosiaankin silikonittomia :)

  VastaaPoista
 3. Ava:
  Minullakin on hiukset todella herkästi kuivuvat ja jos joskus menen nukkumaan kostealla tukalla, saattaa aamulla olla niskassa pari rastan alkua jos ei läträä jätettäviä hoitoaineita. Hiuslaatu on vielä sellainen, että tukkaa on kyllä vaikka muille jakaa mutta yksittäinen hius on todella ohut. Kuivuuden kanssa se on huono yhdistelmä :/

  Mutta haisuttelin niitä salaa kaupassa ja tuoksuivat kyllä niin ihanalta! :>  eveleen:

  Sitä Xylitolia on ainakin kehuttu ihan hirveästi, ja se taitaa olla seuraava hankintani. Se on mielettömän kiva, että pieneenkin budjettiin saa laadukkaita hiustuotteita. Mitä nämä maksaa, alta 3€?/pullo :>
  Hyvä muuten tietää että soveltuu suoravärimuhitteluun, se ei ole aina itsestään selvää!

  VastaaPoista

Nyt on teidän vuoronne kommentoida, keskustella, antaa palautetta, toivoa, ehdottaa ja kritisoida! Sana on vapaa.