torstai 16. joulukuuta 2010

Alusvaatteita ja -aatteita.

Tulin juuri kotiin pikkusiskoni synttärikekkereiltä Hervannasta, siskon avovaimo oli tehnyt ihanan vaaleanpunaisen kakun ja kaikkea. Ja  vitsit niillä on ihanat kissaveljekset, suunnitellaan tässä että tutustutettaisiin serkukset toisiinsa, kun pojat on leikattuja, samoin meidän tytöt.

Sain tänään Elloksen paketin, että on kätevää hakea se vaan tuosta tien toiselta puolelta eikä Pääpostista tai Kalevasta! Paketissa oli ihana musta, satiininen aamutakki. Siinä on iso röyhelö helmassa ja pitsiä hihansuissa ja kauluksessa. Aamutakki on suosikkikotivaatteeni, ja vanha myös musta, trikoinen takki alkaa olla jo niin reikäinen ja ruma, että oli aikakin uusia se sellaiseen joka kestää päivänvaloa!

Paketissa oli myös todella kauniit mustat rintaliivit, joiden olkaimien etupuoli on leveää pitsiä, joka kapenee ylöspäin ja takana "normaalit", säädettävät olkaimet, rakastan kauniita alusvaatteita yli kaiken. Arkinenkin asu tuntuu kivemmalta, kun alla on mukavat ja kauniit alusvaatteet.


Olen niitä ihmisiä, jotka satsaavat alusvaatteisiin. Alusvaatteeni ovat lähes kaikki mustia, yksiä ihonvärisiä rintaliivejä lukuunottamatta. Kun värimaailma on sama, on helppo yhdistellä match alusvaatteet. Tuntuisi hassulta, jos ne olisivat täysin eri väriset. Olen myös ennen ollut vannoutunut stringi-ihminen mutta nyt löysin hipsterit ja hotpantsit, ne ovat söpöjä ! (Ja leveähkö pyllyni näyttää niissä kivalta! :>)
(Alankohan tulemaan vanhaksi, mummosloggit, here i come!)

Alusvaatemakuni on kokolailla samanlainen kuin muukin vaatemakuni, yksinkertaista mutta jollain pienellä erikoisuudella. Pitsiä saa olla, ja kuviota, mutta kohtuudella.

Hyvillä alusvaatteilla saa paljon aikaan, hyvät liivit tukevat ja nostavat povea, ja oikeanlaisilla voi hämätä rintojen kokoa suuremmaksi tai pienemmäksi. Taas shape up- alushousut korostavat ja muotoilevat pyllyä ja korkeavyötäröisillä housuliiveillä häivyttää pömppövatsaa. (Korsetit ovat  toki vielä asia erikseen, mutta niistä en oikein mitään tiedä, joten jätän niistä puhumisen niille jotka tietävät!)

Moni vaate on enemmän edukseen, kun alle pukee oikeat alusvaatteet, tarkoitti se sitten oikean värisiä ja/tai muotoisia liivejä tai bodyslimmer-alusasua. (Bodyslimmer- alus"mekot" ja topit ovat ainakin omalla kohdallani osoittaneet hyödyllisyytensä, kun päälle on kiskonut vartaloa nuolevan mekon, laadukkailla sellaisilla saa vaatekokoa kurottua ainakin yhdellä, ellei kahdella alaspäin ja makkarat liiskattua!)

Tuossa aikaisemmin mainitsin rintaliivejen väreistä ja malleista. Minusta on melko hävyttömän näköistä, kun sitä ei ole mietitty. Eräässä kaupungin virassa on esimerkiksi iäkäs nainen, joka käyttää tiukkoja vaaleita kauluspaitoja ja alta kuultavat silmiinpistävästi mustat rintaliivit. Tietenkin alusvaatteita voi käyttää asusteena, mutta hyvän maun rajoissa. Se voi näyttää todella kivaltakin, jos se on harkittu juttu. Mutta edelleen suosittelisin läpikuultavan alle ihonväristä.

Toinen kauhuesimerkki on tuubitopit ja mekot, joissa ei ole olkaimia mutta alle on jätetty olkaimelliset rintaliivit. Se näyttää rumalta, etenkin jos ne ovat väriltään täysin sopimattomat. Olkaimettomat rintaliivit ovat sellaisen alle mielestäni parempi valinta, tai miksi ei bikinien yläosa ? Läpinäkyvät olkaimet?  Oma sarjansa ovat myös avoselkäiset yläosat, joiden kanssa käytetään normaaleja liivejä ja niiden selkäkappale näkyy. Senkin voisi ehkä toteuttaa myös tyylikkäästi oikeanlaisilla liiveillä, vaikka ne näkyisivätkin.

Tietenkin jokainen saa näyttää miltä tahtoo, minun puolestani vaikka kulkea alasti. Kotonaan saa näyttää miltä tahtoo eikä lähikauppaan tarvitse miettiä mitä päälleen pukee, mutta näitä rintaliiviskandaaleja näkee usein yökerhoissa ja jopa juhlissa, jolloin tilanne vaatisi harkitumman kokonaisuuden. Tarkoituksena ei siis ole arvostella, vaan esittää asiasta oma näkökantani. Voihan jonkun mielestä oikeasti näyttää kivalta, kun nätin avoselkäisen topin takaa näkyvät jo hieman elämää nähneet, nuhruiset ja eriväriset liivit!


Olen todella ihastunut valloillaan olevaan alusvaatteet päällysvaatteina -muotiin. Se voi näyttää todella suloiselta, mutta tarkkaa harkintaa se vaatii, ettei näytä ilolinnulta. Siitäkin olen nähnyt kauhuesimerkkejä.
Mutta hyvällä maulla toteutettuna se on ihanan näköistä!
(Katselin juuri eräässä blogissa hyvin huonoa esimerkkiä, jossa rintaliivit oli puettu jonkun paidantapaisen PÄÄLLE. Tosissaan.) 

Onkohan se jo kaikille selvää että Dita Von Teese on mielestäni jumalainen nainen ?


Keksittekö te ns. alusvaatemokia? Satsaatteko te alusvaatteisiin ja kuinka tärkeää osaa ne näyttelevät pukeutumisessanne?
PS. Myöhempi pieni lisäys, unohdin tohkeissani täysin mainita sen tosiseikan, että olen itse hyvin rintavaa laatua, E-F kuppi joten on pieni ihme, että löysin mistään postimyynnistä kauniit, sopivat ja vielä edulliset liivit. Toki on massoittain kauniita liivejä isotissisimmillekin, mutta kun ei ole varaa laittaa jokusta kymppiä enempää niihin. Toistaiseksi Lindexin Generous -mallisto on ollut pelastaja, kauniita ja tukevia liivejä ilman leveitä "mummo-olkaimia". Vaadin rintaliiveiltäni ehdottomasti kaarituet ja pienet toppaukset, näyttää ryhdikkäämmältä. Onhan esim H&M:llä ja Seppälällälkin (No sieltä olen parit t-paitaliivit löytänyt!) ne "isojen"   mallistot, mutta ne ovat myös usein suunniteltu minua muuten kookkaammille naisille ja mallit eivät istu oikein. Ja kammoan niitä usean sentin leveitä olkaimia. Ellei kyse ole urheiluliiveistä. Mutta koska urheiluni on lähinnä kiireessä korkokengillä kipittämistä ja satunnaisia haahuiluja ympäri kaupunkia, en omista sellaisiakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt on teidän vuoronne kommentoida, keskustella, antaa palautetta, toivoa, ehdottaa ja kritisoida! Sana on vapaa.