sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Hiustuotteeni osa 1. (Pesu ja hoito)Aikaisemmin puhumani hiuskriisi ratkesi aika sopuisasti, sinimustiksi värjäsin ja pysyin kuin pysyinkin leikkureista erossa. Mutta, voisin kertoa hieman omasta hiustenhoidostani.

Kerrataanpa: Hiukseni ovat hyvin hyvin paksut mutta yksittäinen hius on hienoista, joinain aamuina takaraivossani on rastojenalkuja, jotka ovat
yöllä sinne ilmestyneet. Optimaalinen rastatukka, mutta jos tämän karrin haluaa pitää kauniina ja sileänä, on käytettävä kovempia aseita. Hiukseni ovat lisäksi luonnonkiharat, joka hieman lisää haastetta hallita niitä. Pituus on melkein hartioille.

Tässä käytössäni olevat pesu- ja hoitotuotteet:
1. XZ:n Niiskuneiti-selvityssuihke

Tämä on hiustuoteperheeni jokeri.
Tuote on tarkoitettu lasten hennommille hiuksille joten se
on hellävarainen ja silikoniton. Tuoksu on ihana mansikka-
purkkamainen. Aivan mahtava aamutakkujen taltuttaja tämä!
Vaikka tuote on muuten hellävarainen, auttaa se kovempienkin
takunpirulaisten kesyttämissä mainiosti. Plussaa söpöstä pullosta
ja edullisesta hinnasta!

2. ja 7. Tigi Bed Head Control Freak Shampoo ja Hoitoaine

Tigin Control Freak -kaksikko on ollut käytössä kesästä asti. Rehellisesti
sanottuna en oikein pidä näistä. Tuoksu on äklö ja luvatutu silotus- ja suoristustehot
eivät ainakaan tähän pehkoon tehoa, ja arvelen että ohuemman tukan tämä liiskaisivat littanoiksi. Shampoo pesee tukan kyllä nitisevän puhtaaksi, sitä haluaville shampoo voisi ollakin ok. Hoitoaine on yksinkertaisesti mitäänsanomaton. Perushoitoaine, ei mitään erikoista. Paitsi se äklö hedelmäkarkkipussituoksu.

3. Tigi Catwalk Fashionista Shampoo

Nimeomaan värjätyille hiuksille tarkoitettu, väriä suojaava shampoo. Tämä oli aikamoinen huti, ostin tämän reilu vuosi sitten ja totesin onnettoman huonoksi. Ei pese kunnolla, en ole huomannut mitään luvattua värinsuojausta. Tukka tuntuu kahdenkin vaahdotuksen jälkeen jäävän likaiseksi, ja tietty kaksi vaahdotusta nopeutttaa enemmän värin haalistumista, kuin yksi vaahdotus. Olen käytellyt tätä aina välillä, että saan tämän joskus loppumaan. Ainoat kivat puolet on ihana vaahtoavuus ja Hubbabubba -tuoksu. Tätähän ei enää edes valmisteta, kun Tigi uusi koko Catwalk -linjansa. Kaikenlisäksi tämä aiheutti kutinaa päänahassa. Jos joku on tästä tykännyt, kertokaa !

4. ja 5. Fudge Body Builder -shampoo ja hoitoaine

Kuulkaas, nämä ne vasta ovat varsinainen tehokaksikko. Pesun ja hoitoaineen jälkeen hiukset tuntuvat hoidetuilta ja selvästi ilmavemmilta. Ja ovat kiiltävät ja hyväntuoksuiset ! Nämä tekevät mitä lupaavat ja ovat tällä hetkellä ehdottomat suosikkini shampoista ja hoitoaineista. Omalle hiuslaadulleni mitä parhaimmat, näitä käyttäessäni en ole huomannut edes riesaa, joka tulee aina säiden viiletessä, ritisevää sähköisyyttä. Voi kuinka pehmeät ja helposti käsiteltävät, tuuheammat hiukset nämä taikovat ! Näitä en voi kuin kehua ja suositella. Tuoksu näissä on karkkimaisen makea, mutta ei mielestäni millään lailla ällöttävä. Tuoksu jää hyvin mietona tuoksumaan hiuksiin, mutta haihtuu hiljalleen. Kuvassa vierailevana tähtenä Fudgen Sea Salt Spray, josta lisää myöhemmin !


6. Tigi Bed Head Ego Boost

Tätä voi käyttää niin latvasuojana/-hoitona kuin jätettävänä hoitoaineena, ja kummankin tehtävän tämä hoitaa kiitettävän hyvin. Reippaammallakaan annostelulla tämä ei tee hiuksista rasvaisia ja tuoksu on yllättävän mieto Tigin tuotteeksi. Myös tämän pullo on minusta törkeän hieno. Tämä lupaa suojata hiuksia niin ympäristön rasituksilta, kemiallisilta rasituksilta ja muotoilun aiheuttamalta rasitukselta. Sen tämä tekee, ja lupauksensa pitäen myös kostetuttaa kuivia hiuksia. Tuo myös hieman ekstrakiiltoa ja tekee hiuksista helposti muotoiltavat.
Hyvä tuote kaikenkaikkiaan !

8. Tigi Love Peace Planet- sarjan Let It Be Cherry Almond Leave-in Conditioner

Tämä Tigin ekosarjan jätettävä hoitoaine on ehdoton suosikkini kaikista kokeilemistani vastaavista tuotteista. Tuoksu on mieletön kirsikka-karvasmanteli, jota yleensä joko inhotaan tai rakastetaan, itse kuulun jälkimmäiseen porukkaan. Kuin nestemäistä marsipaania hieroisi päähänsä ! Mutta tämän ihanuus ei onneksi rajoitu tuoksuun, vaan tämä kosteuttaa rasittuneita hiuksia todella tehokkaasti ja tuo tervettä kiiltoa kutreihin. Tätä voi käyttää sekä kosteaan että kuivaan tukkaan, kumpaakin olen testannut ja kosteassa tukassa tämä vaikuttaa mielestäni paremmin. Tämä parabeniton, 88%:sti luonnonmukainen aine on pelastanut kiusatun tukkani katastrofilta. Plussaa myös pullosta, joka on 50%:sti kierrätetystä materiaalista valmistettu.
Todella hyväkuntoisille hiuksille tämä voi olla liian tujua, mutta kuivat ja rasitetut hiukset kiittävät.Osa 2. Muotoilu tulossa piakkoin !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt on teidän vuoronne kommentoida, keskustella, antaa palautetta, toivoa, ehdottaa ja kritisoida! Sana on vapaa.