keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Ihana Tampere osa 3. 1/2

Kaksi edellistä sarjan postausta ovat olleet hyvin Tammelakeskeisiä, mutta nyt lähdetään merta edemmäs kalaan. Vuorossa on suosikkibaarini/kahvilani/ravintolani kaupungissa osa 1. En ole mikään ahkera ulkonakävijä, mutta joskus on mukava tuulettua.

Kahvilla:


Kuva lainattu ravintolan sivuiltaKahvilla on kodistani kivenheiton päässä sijaitseva sympaattinen pikkukuppila, josta saa niin lounasta kuin kahvia sekä alkoholijuomia. Listalla on paljon luomua ja kotimaisten pienpanimoiden tuotteita , mikä on ehdottoman hyvä asia. Ravintolassa järjestetään kaikenlaista hauskaa toimintaa retrovideopeli-illoista punk -tietovisailuun, livekeikkoihin ja piirustusmaanantaihin. Sieltä saa vuokrattua myös ulkopelivälineitä päiväksi ja lapsille on pieni leikkinurkkaus.

Ravintola on ihanan viihtyisästi ja leikkisästi sisustettu ja henkilökunta on mukavaa. Hinnatkaan eivät päätä huimaa edes luomuvaihtoehdoissa. Kahvilan perusajatuksena on ympäristöystävällisyys ja vastaavia, aatteellisia ruoka/juomapaikkoja pitäisi mielestäni olla enemmänkin.

Ehdoton suosikkipaikkani, suosittelen piipahtamaan. Kahvilla sijaitsee osoitteessa Aaltosenkatu 31-33 ja on avoinna Ma-Ti klo 13-22, Ke-To 13-24 ja La 13-02. Sunnunaisin Kahvilla on suljettu.

Kahvillan omat sivut


Ravintola Telakka:


Kuva lainattu täältä


Telakka toimii myös päivisin lounasravintolana ja snacksannoksia saa pikkutunneille asti. Ravintola sijaitsee Telakan Kulttuuritalossa ja samassa rakennuksessa toimii myös vaihtoehtoteatteri Teatteri Telakka ja toisessa kerroksessa sijaitsee tilausravintola.

Ravintola sijaitsee vanhassa, punatiilisessä makasiinirakennuksessa joka ilmeisemmin on ennen ollut osa vanhaa tullikompleksia.

Telakan terassi on ehdoton suosikkiterassini koko maailmassa. Terassi on parissa tasossa ja kaikki tuolit sekä pöydät on maalattu joko kirkkaan punaisiksi, keltaisiksi tai vihreiksi. Siihen paistaa myös aurinko läpi päivän, sillä ravintola sijaitsee länteen päin Tullikamarinaukiolla eikä edessä ole valtavia rakennuskomplekseja blokkaamassa auringonsäteitä. Terassi on hyvin viihtyisä, mutta viihtyisä on ravintola sisältäkin. Hieman hämyinen mutta rennon tyylikäs.

Myös Telakalla järjestetään livekeikkoja ja jokainen, jolla olen käynyt on ollut todella toimiva suhteellisen pienestä tilasta huolimatta. Tämä on ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka, jos Tampereella liikkuu.

Telakan osoite on Tullikamarin aukio 3 ja se sijaitsee kauppakeskus Tullintorin kupeessa. Terassilta voi lämpiminä kesäiltoina bongata minut kahvikuppi/oluttuoppi kourassa!

Tästä Telakan sivuille ja  aukioloaikoihin pääset tästä

Kellariravintola Vanha Monttu:


Kuva lainattu täältä


Monttu on jättänyt minuun lähtemättömät jäljet monestakin syystä, olen viettänyt siellä niin hienoja iltoja kun vielä enemmän jaksoin baareissa juosta eikä yleensä tullut kuuloonkaan, että olisi mennyt muualle kuin Monttuun.

Montussa voi kyllä nähdä vaikka minkämoista hämärää eläjää ja aina tuntuu sattuvan ja tapahtuvan. Kapakka sijaitsee nimensä mukaan kellarikerroksessa ja ovelle päästäkseen pitää laskeutua pelotavat, jyrkät betoniportaat (joissa minäkin olen joskus lipannut!)

Monttu sijaitsee aivan Tampereen keskustassa osoitteessa Hämeenkatu 17 ja on mielestäni hyvin epätyypillinen ydinkeskustabaari. Baari muistuttaa ennemminkin laitakaupungin räkälää, mutta juuri siinä piilee Montun viehätys. Koskaan ei voi tietää, keneen siellä törmää tai mitä tapahtuu. Ravintolan terassi on myös aivan huippu, sillä se sijaitsee suoraan Hämeenkadulla, keskellä Tampereen pääkatua ja on oiva paikka ihmisvilinän seuraamiseen.

Myös Montussa järjestetään jonkinverran pienimuotoisia live -esiintymisiä ja Tiistaisin ja Keskiviikkoisin järjestettävä karaoke on ihan supersuosittu. Nykyään se taitaa olla muuten myös Sunnuntaisin!

Tämä on sellainen paikka, että kun ei huvita olla yksin, voi aina mennä Monttuun ja luottaa siihen, että siellä on joku tuttu tai vähintään hetken päästä sinne ilmestyy joku tuttu.

Jos et välitä turhasta hienostelusta ja rauhallisesta tunnelmasta, mene Monttuun. Jos taas kammoat matalakattoista iltaisin tupaten täynnä olevaa kuppilaa, joissa tuopinpohja tarttuu pöytään ja kengänpohjat lattiaan kiinni, en ehkä suosittelisi juuri tätä paikkaa. Ne ovat kuitenkin siihen nähden pikkuvikoja, että Montun tunnelma on niin omanlaisensa ja todella autenttisen Tamperelainen. Se, että Montusta puhutaan täällä tamperelaisten olohuoneena, kertonee jo jotain paikan hengestä. Ravintola on sisustettu hauskasti ja kaikilla esillä olevilla esineillä on kuulemma oma tarinansa kerrottavana.

Monttu on auki Su-Ke klo 11-02 ja To-La klo 11-03

Tästä pääset ravintolan sivuille


Suosikkipaikoistani tulee tulevaisuudessa myös osa 2. !

4 kommenttia:

 1. Tykkään Tampereella ihan samoista jutuista.:D (selasin myös vanhoja postauksia) Emil Aaltosen puistossa ei ole juuri tullut tosin käytyä. Täytynee kokeilla nyt, kun on puistokelit taas.

  VastaaPoista
 2. Suosittelen sitä kyllä! :) Heijee, samiksia ollaan!

  VastaaPoista
 3. Kuulostavat kivoilta paikoilta! Viime viikonloppuna tulikin käveltyä tuon Montun ohi kun oltiin Likkojen lenkin takia Tampereella. Mutta ehkäpä äiskä ja täti eivät olisi siitä niin innostuneet, itse tykkään tuollaisista teeskentelemättömistä baareista :)

  VastaaPoista
 4. hellin:

  Ne on kivoja ! Suosittelen lämpimästi jokaista!

  Telakalla on vielä törkeän hyvää ruokaa ja mikäs sen kivempaa, kun juoda lasi viiniä ja syödä hyvää ruokaa aurinkoisella viihtyisällä terassilla :)

  VastaaPoista

Nyt on teidän vuoronne kommentoida, keskustella, antaa palautetta, toivoa, ehdottaa ja kritisoida! Sana on vapaa.