keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Bloggaaja vs. lukijat

Tukka hyvin, kaikki hyvin -blogissa on käyty mielenkiintoista keskustelua siitä, mikä on bloggaajan asema suhteessa lukijoihinsa ja saako bloggaaja avoimesti kertoa, että ensisijainen motiivi bloggaamiseen on raha. Kannoin oman korteni kekoon keskustelussa, ja sain blogin pitäjältä, Viviltä, vastauksen oman postauksen muodossa, josta olen aika otettu. On mukavaa, että mielipiteelleni annettiin painoarvoa noinkin paljon. Vivi vaikuttaa aika kipakalta tapaukselta ja hän ruoti perusteellisesti saamansa kommentit/kritiikit:

Ensimmäinen Vivin vastine häntä kritisoineelle Katrille

Vivin vastaus minulle ja oma kommenttini asiasta

Mitä te olette tästä mieltä?  Itse omalla kohdallani näen asian niin, että bloggaan niin kauan kuin se tuntuu mukavalta. Tämä on minulle harrastus ja jos siinä sivussa voin olla hyödyksi ja huviksi muille, on tehtäväni onnistunut.

Rakastan kirjottamista ja haaveilen, että vielä joskus voisin julkaista kirjan. Ilokseenhan sitä kirjoittaa myös asioista, joista pitää. Minä en tavoittele tällä taloudellista hyötyä, en rehellisesti sanoen ole edes miettinyt koko asiaa. Eikä tässä maassa ole edes hirveän realistista elättää itseään bloggaamisella, vain aniharvat ovat siihen pystyneet. (Mutta jos joku siihen pystyy, on se työ siinä missä mikä tahansa muukin ja on arvostettavaa, että ihminen voi elättää itsensä asialla, jonka tekemisestä pitää ja jossa on hyvä.)

6 kommenttia:

 1. Mä bloggaan myös niin kauan kuin huvittaa ja ennenkaikkea itselleni, harrastuksena. Jossain määrin tuntuu että olen oppinut tuntemaan itseäni paremmin kun iltasin kokoan ajatukset ja kirjotan blogiin asioita ja tapahtumia.

  Bloggaaminen on kyllä aikamoista terapiaa välillä :)

  VastaaPoista
 2. Roosa:

  Oikeassa olet kuule, tämä on hyvä tapa jäsentää asioita ja eikös sitä sanota, että ihmisellä pitää olla mielekkäitä harrastuksia niin pysyy onnellisena! Bloggaaminen antaa niin paljon ja on ihan mielettömän kiva, jos voi olla hyödyksi muille ja itselleen :)

  VastaaPoista
 3. Komppaan teitä :).
  Mä olen ihmetellyt, että eikö palkkioiden saaminen tuo hirveitä paineita bloggaajille? Luulisi, että esim. lehtien sivuilla oleviin blogeihin pitää postata suht. säännöllisesti. Kuitenkin monissa blogeissa on välillä pitkääkin hiljaiseloa ja väsähtämistä. Mutta ehkä kokemuksen kautta siihen päivittämiseen ja kirjoittamiseen tulee joku rutiini tai tuntuma?
  Minäkään en siis tuomitse yhdistelmää raha+blogi, kunhan se olisi sitten selvästi lukijoiden tiedossa. Esim. kosmetiikkablogeissa se on mielestäni hyväkin asia, että pitäjä saa näytteitä, joita arvioida. Kaikkea kun ei välttämättä ole varaa tai tarvetta ostaa. Ja siis itse luen tuotearvioita mieluummin blogeista kuin lehdistä, kun se palaute on niin paljon rehellisempää.

  VastaaPoista
 4. Höhö, mä en ole saanut näytteitä blogin kautta koskaan, paitsi yhden omaehdottomani sponssijutun kautta. Kallis on tämä harrastus. :D Sinänsä tylsää, että eipä sitten tule testattua niitä tuotteita, mihin ei itse laittaisi rahaa.

  VastaaPoista
 5. Edit: just kun pääsin sanomasta, sainkin tänään blogiurani ensimmäisen promotuotetarjouksen sähköpostiini. :D

  VastaaPoista
 6. hellin ja Sonia:

  Tää on kyllä kallis harrastus. En minä toki ilmaisia tuotteita vastustaisi, ihan kivahan niitä olisi saada. :)

  Nimenomaan on kiva myös lukea bloggajien arvioita saamistaan tuotteista, sillä kuten hellin sanoi, ne on rehellisempiä ja yleensä perusteellisempia kuin lehdissä.

  Ja kun sitä oikeaa taloudellista hyötyä, mainostuloja sun muuta, on tässä maassa todella vaikea saavuttaa.

  Olen tässä haaveillut että Herbina alkaisi mun sponsoriksi, kun rakastan niiden tuotteita :D

  En kyllä koskaan lähtisi blogissani kehumaan saamaani tuotetta, jos en oikeasti pitäisi siitä, se tuntuisi epäreilulta.

  VastaaPoista

Nyt on teidän vuoronne kommentoida, keskustella, antaa palautetta, toivoa, ehdottaa ja kritisoida! Sana on vapaa.