sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Inspiroivia elokuvia osa 1.

Koska olen hillitön elokuvafriikki ja imen niistä inspiraatiota niin pukeutumiseen, meikkaamiseen kuin sisustamiseen ja elokuvat muutenkin vaikuttavat minuun paljon, ajattelin esitellä teille muutaman suosikkielokuvani kautta aikojen. Niiden kirjo on laaja ja kaikki suosikit eivät mahtuisi tänne millään, mutta tässä se terävin kärki, tai oikeastaan ensimmäinen osa niistä. Elokuvan otsikoissa on linkki kyseeisen leffan IMDb -sivustolle:

Party Monster (2003):




Fenton Baileyn ja Randy Barbaton ohjaama mieletön visuaalinen pläjäys. IMDB sanoo näin:

"This is the true story of Michael Alig, a Club Kid party organizer whose life was sent spiraling down when he bragged on television about killing his drug dealer and roommate."


Elokuva on hämmentävä ja hämärä kaikessa värikkyydessään ja niin irti harmaasta arjesta, kun vain voi. Macaulay Culkin tekee loistavan pääroolin eivätkä muutkaan näyttelijät (mm. Marilyn Manson, Chloë Sevingy ja Seth Green) jätä kylmäksi. Tämä  vaan on yksinkertaisesti loistava elokuva. Kaikki Club Kidit näyttävät niin hyvältä, että ei hyvää päivää! En keksi elokuvasta yhtään vikaa, soundtrack on huippu ja alla olevan kohtauksen biisi oli pitkään minulla kännykän soittoäänenä!





Velvet Goldmine (1998):





Tämä  elokuva vaikutti teini -ikäiseen minuun niin syvästi, että ette usko. Ja edelleen, tämä elokuva ei ole menettänyt hohtoaan vaikka ensinäkemisestä alkaa jo olemaan aikaa.

iMDB sanoo näin, (sisältää juonipaljastuksia!) :


"In 1984, British newspaper reporter Arthur Stuart is investigating the career of 1970s glam rock star Brian Slade, who was heavily influenced in his early years by American rock singer Curt Wild, whose show was quite crazy for his time. Written by Anonymous
1971: Glamrock explodes all over the world and challanges the seriousness within the flowerpower generation by means of glitter and brutal music. Brian Slade, a young rockstar, inspires numerous teenage boys and girls to paint their nails and explore their own sexuality. In the end Slade destroys himself. Unable to escape the role he created for himself, he plots his own murder. When his fans discovers that the murder is a fake, his star falls and he is forgotten about. 1984: Arthur, a journalist working for a New York newspaper, gets assigned the story about the fake murder of Brian Slade. When Arthur was young and grew up in Manchester, he was more than a fan of Slade. Reluctantly he accepts the assignment and starts to investigate what happened his old glamrock hero."

Minulla on tämän elokuvan VHS -kasettikin vielä tallessa. Se on nauhoitettu vuokrafilmistä. Se on katsottu liki puhki. Voi, nuorimmat lukijat eivät muista lainkaan aikaa, kun elokuvat katsottiin videolta ja kun sitä katsoi tarpeeksi usein, nauha alkoi kulumaan puhki ja se aiheutti kuvan ja äänen vääristymisen.
Mutta tämä elokuva on minulle niin rakas, olen myös niin suuri kummankin päänäyttelijän (Jonathan Rysh Meyers ja Ewan McGregor) suurista suurin fani, siinä on ehkä maailman komeimmat miehet David Bowien ohella. :D


Ylläolevalla videolla on yksi suosikkikohtauksistani elokuvassa, ja tässä on toinen:


Elokuvan maskeeraus ja puvustus on uskomatonta, samoin näyttelijöiden suoritukset. Elokuvassa esiintyy myös pienessä sivuosassa ikisuosikkibändini Placebo, kylläkin nimellä Flaming Creatures.
Hahmot pohjautuvat legendaarisiin artisteihin ja henkilöihin (David Bowie/Ziggy Stardust, Iggy Pop, nuori Oscar Wilde, Marc Bolan...) ja pakko mainita myös elokuvan soundtrack, joka on vaan mielettömän hyvä.
Kattava informaatio elokuvasta löytyy täältä.




Dorian Gray (2009):






Olen hillitön Oscar Wilde -fani ja hillitön fani The Picture of Dorian Gray -kirjan, johon tämä kaunis Oliver Parkerin elokuva perustuu. Kirja on julkaistu vuonna 1890 mutta tarinaa ei ole aika syönyt ja tämä ilmeisesti uusin elokuvaversio on uskomattoman hieno. Ben Barnes Dorianina loistava, vaikka kirjassa Dorianin tukka on vaalea on Barnes niin kaunis, että tuollaisella yksityiskohdalla ei ole väliä.

Elokuvan synkkä viktoriaaninen lavastus ja puvustus on lumoava ja uskottava ja vaikka elokuvassa on muutamia tämän päivän erikoistehosteita, se ei haittaa sillä elokuva on kirjalle tarpeeksi uskollinen.



IMDb kertoo näin:

"A corrupt young man somehow keeps his youthful beauty eternally, but a special painting gradually reveals his inner ugliness to all."






Elokuva on samalla ylistys kauneudelle, mutta myös sen petollisuudelle ja katoavaisuudelle.



Marie Antoinette (2006):




Tässä taas on niin suloinen elokuva ettei mitään rajaa ja tämä filmi on inspiroinut minua sisustuksessa niin paljon. Rakastan viktoriaanista synkkyyttä, mutta myös hattarainen rokokoo  on vastustamatonta.

Sofia Coppola on yksi suosikkiohjaajistani ja tämä  elokuva on mielestäni yksi hänen parhaitaan.

Elokuva on niin ihanan hölmö taustalla soivan nykypäivän popmusiikin kanssa, mutta samalla  traaginen. Marie Antoinette on kiehtova henkilö historiassa mutta tämä elokuva on lähinnä ylistys sokeriselle rokokoolle, isoille hiuslaitteille, leivoksille ja hullulle tuhlailevaisuudelle. Vaikka oikean Marie Antoinetten tarina on hieman erilainen, ovat Coppola ja Kirsten Dunst (joka on yksi maailman kauneimpia naisia!) luoneet tästä Mariesta uskomattoman hurmaavan kaikkine paheineen.

Näin sanoo ystäväni IMDb:

"The retelling of France's iconic but ill-fated queen, Marie Antoinette. From her betrothal and marriage to Louis XVI at 15 to her reign as queen at 19 and to the end of her reign as queen and ultimately the fall of Versailles."






"Let them eat cake!"



Säästän loput suosikkini myöhemmäksi, joten tulevaisuudessa voitte varautua uusiin elokuvahypetyksiin!

keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Varmaan olette pistäneet merkille, että blogillani on ollut syksyinen identiteettikriisi mutta tänään sain vihdoinkin väännettyä kunnon headerin. Itse tykkään tästä, tämä on jotenkin raikas!

Naamiohuveja

Moi kaikki tyypit!

Näin Halloweenin kynnyksellä mieleeni putkahti ajatus, joka on kaikkea muuta kuin omaperäinen, mutta tämä olisi ainakin minusta mukava homma, haluaisin hieman hullutella. Eli juttu menee näin:

Ehdottakaa minulle erilaisia meikkauksia/maskeerauksia jotka voisin toteuttaa! (Voin paljastaa, että ässänä hihassa on hieman opintojakin alalta!)


Rakastan muuttumisleikkejä, maskeeraamista ja ihan vaan meikkaamistakin, mutta minulla on niin huono mielikuvitus joten tarvitsen teitä ideoimaan!

Ja jotta saadaan tästä hippasen muista blogeista poikkeava idea, niin yleisön toivomuksista riippuen on käytössä myös miespuolinen pärstä. Kylläkin aika partainen, mutta kyllä sitä katsella kelpaa ja hän on jo lupautunut mukaan tähän.

Eli nyt opossumit niitä ideoita kehiin! Idean ei tarvitse olla mitenkään Halloween -henkinen jos siltä ei tunnu ja jokainen ajatus on tervetullut!


Julkaiseminen riippuu sitten siitä, paljonko ideoita tulee, mutta viikonloppuna olisi tarkoitus saada aikaiseksi postausta. Periaatteessa tälle ei siis ole takarajaa ja ehdotella saa vaikka Helmikuussa 2012!

Itse tahtoisin kauheasti toteuttaa tämän ja teenkin sen, jos vaan saan tarvittavaa rekvisiittaa jostain:



The Addams Familyn Gomez ja Morticia!






Tämä nyt ei liity mihinkään, muutenkuin että on niin sikahyvä biisi!

lauantai 22. lokakuuta 2011

Suosikkijuttuja

Työn alla on isompi haaste, jossa kerron itsestäni 115 asiaa mutta näin tähän väliin nappasin Serrated Beautylta yleiseen jakoon laitetun haasteen. Olenkin ovela ja vastaan tähän täysin kuvilla.

1. Suosikkiväri:











2.Suosikkieläin:











3.Suosikkinumero:




4. Suosikki alkoholiton juoma:










5. Facebook vs. Twitter:






6. Intohimoni:














7. Saada vai antaa lahja?


Kumpikin!








8. Suosikkikuvio:









9. Suosikkkiviikonpäivä:




10. Suosikkikukka:














Kuvat varastin täältä






























tiistai 18. lokakuuta 2011

Nostalgia


Skannattu filmikuva, olen kuvassa 14-15 -vuotias ja lähdössä muistaakseni festareille. Muistan kun sisko otti tämän kuvan.  Huomatkaa järjetön rannekorumäärä toisessa ranteessa ja kakkaiset puolirastat. :D

Näyttää niin hassulta, kun iho on puhdas tatuoinneista. Ja haluan nuo ratsastuksella ja tanssilla hankitut käsilihakset takaisin. Klassista kitaraa olen soittanut ainakin 10 vuotta ja haaveena olisi edelleen, kuten jo tuon ikäisenä, tehdä vielä joskus musiikkia! Nykyään en vaan enää osaa soittaa kitaraa, mutta tuo sama Landola on minulla edelleen ja vaatisi kielien vaihdon, joka pitäisi saada aikaiseksi ja alkaa taas soittamaan. Se vaatisi kyllä luopumista pitkistä kynsistä. Niistä aikanaan soitonopettajanikin aina nalkutti, jos oikean käden kynnet ylettyivät yhtään sormenpään yli. Voi, muistan edelleen soitonopettajan ainaisen valkosipulin hajun :D

Ihan tavallinen aamupäivä


Tänään oli niin kylmä päivä että sai pukea jo villakangastakin päälle. Tämä takki on alennuslöytö Ellokselta ja jo viime talvena kertaalleen esitelty, mutta pakko sitä vielä hieman on hehkuttaa sillä ihanempaa takkia saa hakea. Takin kaulusta voi pitää monella tapaa, huppu on valtava ja ihana, takki on kevyt ja lämmin ja rakastan sen kuosia.

Violetti kaulahuivi on sata vuotta sitten löydetty UFF:in tasarahapäiviltä tyyliin eurolla ja on yksi suosikeistani edelleen, kauniin värinen, kevyt ja lämmin. Käytän sitä usein kotona palellessani myös hartiahuivina.

Kynsissä on MNY:n lakka sävyssä 349 , joka on todella kaunis puhdas punainen. Tylsää, että MNY (ja moni muukin merkki) jättää lakat nimeämättä ja ainoa tunniste on tylsä numero. Ottaisivat oppia China Clazelta, jolla on aivan hillittömiä nimiä niin yksittäisillä lakoilla kuin kokoelmilla!

Papparillit taas löytyivät tuossa alkusyksystä Seppälästä eurolla.




Legginsit on H&M:ltä, jotain kummallista tekokuituvillasekoitetta mutta mukavan lämpöiset nekin. Kengät taas on kirpparilöytö viimetalvelta, Aaltosen kenkätehtaan (Jonka vanhan rakennuksen vieressä muuten asun!) käyttämättömät nahkanilkkurit reilulla kympillä. Tällä lookilla huristelin asioille sekä kirpputorille, josta tein kivoja löytöjä. Niistä lisää myöhemmin!


Ja niin, rakas uskollinen kulkupelini ja trademarkini kirkuvan keltainen Tunturi Chat, jolla sudin ympäri kaupunkia niin kauan kuin vaan ei ole lunta, tämän ainoa miinus on se, että tämä ei todellakaan ole keveytensä ja pienten renkaidensa ansiosta mikään talvipyörä. Mutta keväisin ilo on aina rajaton kun kadut sulavat ja saan kaivaa tämän huollettavaksi kellarista ja pääsen kevään ensimmäiselle fillariajelulle. Rakastan pyöräilyä jotenkin luonnottoman paljon. :D Ja tämä vispilä (kuten Timo tätä maastopyörineen nimittää) on oikea aarre. Tämä löytyi muutama vuosi sitten InterSportista viimeisenä kappaleena hintaan 150 € joka oli murto-osa alkuperäishinnasta.



Postauksen otsikko johtuu tästä biisistä, joka soi päässäni. Mutta kiva biisi tää on, Jippu on ihana.


Onko lukijoissa muita fillarihulluja? :D Millaisella menopelillä huristelette? Löytyykö pyöräilyä vihaavia?

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Sunnuntainaama

Tältä näyttää tänään:



Hiukset on pitkästä aikaa suoristettu, nyt huomaa kuinka mun kasvatusprojekti on edistynyt!

Kasvoilla kevyt kerros EDM:n Matte -pohjaa, silmissä hieman vaaleanpunaista ja malvaa luomiväriä vanhasta H&M:n Hello Kitty -paletista. Samasta paletista on myös korallinen poskipuna. Ripsissä on pari kerrosta Maybellinen Colossal Waterproof -rakkausmaskaraa.

Huulipuna näyttää kököltä ja sitä se onkin, kyseessä on L'Orealin pari vuotta vanha kaksiosainen, muka kaiken kestävä Infallible Duo Lipstick sävyssä 500 Stay on fire. Aivan susi tuote, mutta pitipähän taas koittaa. Ideana on ensin levittää kuivakka puna ja sen päälle hoitava voide. Mutta hoitavuudesta ei ole tietoakaan vaan tuloksena on vaan kökköjä.

Ja kyse ei ole esimerkiksi siitä, että tuote olisi vanha ja pilalla, vaan se on alusta asti toiminut näin.


Tuon näköinen vekotin se punahirviö on, tuo peili sivussa on toki näppärä ja kullanpunaoranssi mutta hillitty sävy varsin potentiaalinen. Mutta kun ei niin ei,


Vaikka huulet olisi huolella kosteutetut ja pohjustetut, näyttää lopputulos tuolta heti levittämisen jälkeen. Voi morjens, tätä ei kyllä voi suositella.

Vai onko jollakulla näistä hyviä kokemuksia ja omani onkin joku maanantaikappale?

perjantai 14. lokakuuta 2011

Käsin tehty haastepostaus

Bloggaushaaste -blogissa oli taas hauska haaste johon osallistuin ja päätin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla, esitellä samalla hiuksieni pelastajat. Haasteena oli tehdä postaus käsin ja piirtelin teille tälläistä:

Anteeksi holtiton käsialani, en ole koskaan oppinut kirjoittamaan suoraan toivottavasti saatte jotain
selkoa noista harakanvarpaista :D





Tässä päätähdet:










Kummatkin piirrustukset on toteutettu sekatekniikalla,
olen käyttänyt niin lyijykynää, tussia kuin puuvärejäkin.


torstai 13. lokakuuta 2011

Hiustuotepostaus viekin pari päivää vielä aikaa, sillä nokkelana yhdistän sen erääseen haasteeseen ja sen valmistelut vievät aikaa, mutta näette sitten. Jos olen oikein ahkera, saan jo tänään sen valmiiksi. Mutta hiljaa hyvä tulee. Siitä tulee aivan erilainen postaus kun olette täss blogissa tottuneet näkemään!


maanantai 10. lokakuuta 2011

Muodonmuutos





Tämmöset niistä hiuksista sitten tuli! Värjäsin tosiaan L'Oreal Parisin uudella Sublime Mousse -kestovärillä sävyssä 41 Delicate Iced Chocolate, joka on kylmän tummanruskea. Valitsin tietoisesti kylmänsävyisen ruskean, sillä koen kylmien sävyjen pukevan itseäni paremmin ja koska ajatuksena ei ollut värjätä hiuksia varsinaisesti ruskeaksi vaan tummentaa olemassa olevaa väriä. Punainen pohjaväri pilkoittaa mukavasti tästä aavistuksen ja se oli osa suunnitelmia. Halusin vain vaihtelun vuoksi tummemmeat kutrit ja pitkän ja hartaan väriopillisen pähkäilyn jälkeen sain tasan mitä ajoinkin takaa.
Tykkään näistä mielttömästi, tämä väri saa silmänikin näyttämään jotenkin tummemmilta ja ihon kirkkaammalta tämän uuden värin kanssa. Plus olin jo aika lopen uupunut siihen taisteluun, kuinka punainen väri saadaan pysymään mahdollisimman pitkään kauniina ja se vaatii tiheämpää värikäsittelyä ja taas kuluttaa hiusta lisää. Saatte Submlie Moussesta vielä perusteellsen arvion, kunhan ehdin kirjoittamaan.






Tässä ovat tämänhetkiset lempi -piilarini. Frheshlook Colorblendsin uudesävyiset linssit sävyssä Sterling Gray. Nimi on kuvaava ja on hauskaa, kun näinkin tummista silmistä saa aika uskottavar harmaat. Se muutaa kasvojen ilmettä paljon, kun vaihtelee erivärisiä linssejä ja rakastan niillä
kikkailua. Tahtoisin vielä pikimustat circlet pitkästä aikaa, ne ovat niin hämmentävän näköiset. Tietämättömille tiedoksi, että circle tarkoittaa tässä kohtaa linssejä, jotka ovat halkaisijataan isompia ja
niiden tarkoitus on luoda efekti suuremmista silmistä. Esimerkiksi Japansita lähtöisin olevan Gyaru -tyylin edustajat tuntuvat suosivan niitä.  ja olen itsekin tykännyt niistä, pitäisi varmaankin hankkia taas muutamat. Ne eivät ole kokonsa ja näyttävyytensä vuoksi ensinnäkään ihan niin mukavat arkikäytötssä, mutta kun haluaa irroitella vaikka juhlissa ja stailata itselleen valtaisat nukkesilmär metrisine tekoripsineen ne ovat mahtavat.





Tämä on ollut syksyn luottopunani. Superhoitava ja sointuu kauniisti omien huulieni väriin. Tämä Gemey Maybellinen ColorSensation 620 Pink Brown on vaan täydellisin nudepuna, johonka olen missään hintaluokassa törmännyt. Tämä on sitä keskihintaa ja nappiosuma minun väreihini. Kun ei halua näyttää meikatulta mutta huolitellulta, tämä on siihen oiva apuväline. Ja se look on ollut syksyn luottolookini, vaikka olenkin aamuisin tuhrannut aikaa peilin edessä olen pyrkinyt mahdollisimman meikkaamattoman näköiseen lopputulokseen. Sen luulisi olevan helppoa, mutta kuka niin luulee on hyvin väärässä. Se vasta aikaa viekin!

Huomenna on luvassa postaus tämän hetken tehotriosta, jolla olen saanut karkeat ja käsitellyt kikkarani jälleen sileiksi ja silkkisen pehmeiksi. Löysin meinaan yhden osista aivan sattumalta ja pilkkahintaan, kaksi muuta osaa löytyivätkin jo kylpyhuoneestani. Mutta siitä lisää myöhemmin!



sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Muutos

Hiphei, ulkoasu koki muodonmuutoksen!

Blogi kokee ehkä tulevaisuudessa vielä suurempia muutoksia, mutta niistä lisää myöhemmin!

perjantai 7. lokakuuta 2011

Kivoja asioita

Teinpäs tänään niin kivoja löytöjä kirpputorilta ja vähän Seppälästä ja Vapaa Valinnastakin:


Isoja Hello Kitty- 3D -Tarroja 1.20€ Bonus Kirppikseltä. Ehdin jo koristella asuntoa näillä. :D


Myöskin Bonus Kirppikseltä, kaksi pistokasta (Rahapuu ja Tulilatva) Olen
aivan onneton viherpeukalo, muta tahtoisin olla parempi ja saada nämä
menestymään. Yhteensä nämä maksoivat 1,50 €. Ruukut ovat
omia vanhoja yrttiruukkujani. Toivottavasti minulla vielä joskus
on iso rahapuu :D




Oikealta vasemmalle: Seppälästä Golden Rosen hiirenharmaa lakka 1,95€, punainen  sekä
vaaleanpunainen Rulix glitterlakka Bonukselta 1,20€ kappale ja Vapsusta Maybellinen
MNY -sarjan aluslakka 3,50€.

Tykkään tästä Pantenen Ice Shine -hiuslakasta todella paljon ja ostin
sitä taas pitkästä aikaa. Tämä antaa juuri sopivasti pitoa ja todellakin
huomattavaa kiiltoa hiuksille. Ei myöskään tee tukasta koppuraista ja
tuoksuu miellyttävälle. Maksaakin alle 4 €!






Tämä oli mahtava kirpparilöytö Bonukselta, ompelulankoja
kymmenessä eri värissä 1,20€. Nämä tulevat tarpeeseen!






Sitten pieni loppukevennys:





Kaksipäinen kissa pyykkikorissa.



Sandy näki kärpäsen. :D