keskiviikko 24. elokuuta 2011

Kotini uusi ilme

















Täällä kaikki bloggaaminen tapahtuu!




Kuvat ovat aika satunnaisessa järjestyksessä, mutta jo muutama kiva uusi korise-esine, muutaman huonekalun paikan muuttaminen ja verhojen vaihtaminen tekee asunnolle jo ihmeitä. Sain jopa Timon työpisteeseen kajota asentamalla seinälle 70 -luvun pöytäliinan. :D

maanantai 22. elokuuta 2011

Suuri ja tärkeä oivallus.

Havaitsin tässä kesän aikana, kuinka suuri ero voikaan olla kahdella vedenkestävällä ripsivärillä. Koska kummassakin oli hyviä sekä huonoja puolia ja olen niin listafriikki, teen teille listat kummankin ominaisuuksista. Aloitetaanpa:


Ensimmäisenä on Nivean Extreme Resist Lenght -ripsiväri jonka ostin joskus keväällä, sillä se oli tarjouksessa ja ajattelin sen olevan kesän varalle hyvä, sillä hikiset ripsarit poskilla ei ole kaunis näky. En ollut käyttänyt vedenkestävää mascaraa herran aikaan, ja tämä meinasi saada aikaan sen, etten olisi jatkossakaan sellaista käyttänyt. Ostin tälle kuitenkin piilolinssivillityksen ansiosta seuraajan, josta kuulette hieman myöhemmin, mutta:


  • Tämän poistaminen ripsistä oli suorastaan yhtä helvettiä, anteeksi karkea kielenkäyttöni. Yritit millä vain vaikka mistä öljystä useamman eri merkin silmämeikinpoistoaineisiin, tämä pysyi kuin tauti ja siitä hinkkauksesta ei riemastunut muutenkin herkkä silmänympärysihoni. Mukana irtosi myös ripsiä. Luulin, että kaikki vedenkestävät ovat samanlaisia juntturoita, sillä minulla oli vastaavia kokemuksia myös menneisyydestä. Olen ostanut waterproof -ripsareita oikeastaan vain aina silloin, kun olen innostunut leikkimään piilolinsseillä tai etelelänmatkaa varten.
  • Tällä sai kuitenkin kauniit, pitkät erotellut ripset ja harja oli siro, jolla ylsi niihin pienimpiinkin ripsenhaituviin ja lopputulos oli kaunis, kuten pakkaus lupailikin. 
  • Ripsistä tulee kuitenkin kovat, josta en pidä.
  • Alkoi hieman varisemaan illalla, jos aamulla oli laittanut. Piilolinssejä käyttävälle tämä ei ole kiva ominaisuus. Vedenkestävältä ei olisi odottanut ripustelua.


Mutta, tämä keltainen kaveri taas muutti koko käsitykseni vedenkestävistä ripsiväristä. Olen käyttänyt useamman purtilon tätä Maybellinen Volum' Express -sarjaa eri sen laaduissa (One By One, Falsies, Falsies Black Drama - you name it) ja eihän tämä alkuperäinen ole suotta muodostunut jonkinlaiseksi klassikoksi, tämä Maybelline Volum' Express Colossal on kertakaikkisien mainio pakkaus. Mutta nyt siihen listaan:


  • Tämä poistui silmäripsistä kokonaan melkein kertapyyhkäisyllä. Olen käyttänyt tämän poistoon ihan Orionin Aqualan Oilia, jota olen suihkauttanut joko vanulappuun tai suoraan silmään  (Sama temppu edeltäjän kanssa vaati pitkät hinkkaukset) ja hetken kevyen painamisen jälkeen kevyesti painaen pyyhkäissyt alaspäin. 
  • Tällä saa ihan mielettömät megaräpsyt, mutta halutessaan myös luonnollisempaa jälkeä.
  • Harjahan tässä on kolossaalinen, mutta silti yllättävän näppärä. Jopa yleensä vain pieniharjaisiin ripsiväreihin tykästynyt äitini on ottanut tämän meikkipussinsa vakioasukiksi.
  • Volum' Express -ripsiväreissä, siis niissä epävedenkestävissä, on ollut muusta pätevyydestä huolimatta yksi pitkä miinus ja se on ollut variseminen päivän mittaan poskipäille. Etenkin tämän purppurahylsyiset ja kaarevaharjaiset Falsies ja Falsies Black Drama tuntuivat karisevan jo puolessa välissä päivää ja minulla on hämärä muistikuva, että myös ei-vedenkestävä versio tästä olisi myös ripustellut jossain vaiheessa päivää ainakin vähän. Mutta tämä ei kyllä varise muruakaan.
  • Ripset jäävät useammankin kerroksen jälkeen joustaviksi, mikä on taas vain yksi plussa, rautalankaripset ovat mielestäni inhottavat.

Onneksi siis otin riskin, olen taas hieman kosmetiikkasivistyneempi. Ikäni ei-vedenkestäviä maskaroita pääosin käyttäneenä meinasi Nivea jättää minuun pysyvät traumat, mutta piilolinssiriehaantumiseni pakotti taas vedenkestävien äärelle. Tästä taisi juuri tulla uusi suosikkini. Ainoa syy, miksi olen ympärivuotisesti käyttänyt ei-vedenkestäviä on ollut niiden poistamisen helppous, ei mikään muu. Olen senverran vähänhikoileva ja ihoni ei koskaan ole rasvainen, joten en ole tarvinnut kesäisinkään vedenpitävyttä. 

Mutta, onhan tämä kätevää kun ei tarvitse tihkusateen/bussiin juoksemisen/parin kyyneleen jälkeen heti varmistella peilistä tai kaverilta, että onko ripsarit levinneet. Etenkin, kun tämä kuitenkin poistuu yhtä helposti kuin epävedenkestävät sisarensa siitä huolimatta, että kestää kaatosateen. 

Päivän opetus siis on se, että kaikki vedenkestävät ripsivärit eivät olekkaan inhottavaa tököttiä, jota saa hinkata teräsvillalla irti iltapesulla ja silti sitä löytyy aamulla silmänurkista. Nyt ymmärrän niitä tuttavia, jotka eivät muunlaisia maskaroita käytäkään. Aina voi oppia uutta. Ja toinen opetus on se vanha klisee, että tutustu ennenkuin tuomitset :)

maanantai 15. elokuuta 2011

Bloggaushaaste, Unelmieni kahvila.

Bloggaushaaste -blogissa oli taas niin ihana haaste, että en voi olla osallistumatta.

Millainen olisi unelmieni kahvila? Kun kerran saa mielikuvitus lentää, niin annetaan lentää kunnolla!

Ensinnäkin, se olisi sisustettu rokokoo -henkeen, ajan hengen seurustelusalongiksi, niinkuin vaikka näin:











Tahtoisin sinne samaa henkeä, kuin Sofia Coppolan ohjaamassa Marie Antoinette -elokuvassa. Paikka olisi ennenkaikkea rauhallinen seurustelukahvila, jossa musiikki soisi vaimealla ja asiakaspaikkoja olisi vain kohtuullisen pieni määrä. Tarjoilupuoli taas näyttäisi tältä:






















Kauniita leivoksia kauniilta posliiniastioilta ja kauniisti esillepantuina. Paikassa tarjoiltaisiin vain laadukasta luomukahvia ja -teetä. Tee- ja kahvivalikoima olisi laaja. Hintataso olisi kohtuullinen, ei mitään kiskurihintoja. Leivokset tehtäisiin itse paikan päällä tai tilattaisiin pieniltä leipomoilta. Kahvila  voisi tarjoilla myös aamiaista, tuoreita croisantteja, karjalanpiirakoita ja vastapuristettua tuoremehua. Myös suolaisia leivonnaisia voisi olla listalla, fetapiiraita ja muita herkkuja.

Kahvilassa voisi olla muutama pieni yksityinen loossi niille, ketkä tahtovat viettää aikaa kahden kesken. Kahvilassa olisi myös aina pöydissä tuoreita kukkia, ruusuja ja liljoja. Iltahämärällä kahvilan pöytiä valaisisivat kynttilät kauniissa kyntteliköissään.

Paikassa olisi pöytiin tarjoilu ja laskun  mukana saisi aina sydämenmuotoisen karamellin.

perjantai 12. elokuuta 2011

Linssit piilossa

Piilolinssikoteloita


Ajattelin esitellä teille piilarit, jotka omistan ja kertoa niistä muutenkin pikkuisen. 

Jos idea saa kannatusta, voin jopa uskaltaa tehdä videopostauksen siitä, kuinka piilolinssi laitetaan silmään, sivupalkissa on kysely ja sen perusteella mennään.

Mutta te tiedätte, että silmäni ovat todella tumman ruskeat ja aikoinaan olin itsekin hyvin skeptinen, että pystyykö niiden väriä muka mikään piilari muuttamaan. Mutta epäilykseni olivat väärät, minäkin pystyn käyttämään kosmeettisia piilolinssejä, katsokaa vaikka:

CibaVisioin Freshlook Colorblends väri Amethyst, rakastan näitä,
sillä nämä tekevät ainoastaan ulkoreunaan tummanvioletin renkaan.

CibaVisioin FreshLook Colors värissä Violet. Harmittaa, kun kuvassa
näyttää niin samanlaiselta kuin Amethyst, sillä luonnossa silmä on oikeasti
violetti ! 

CibaVision Freshlook Colors värissä Misty Gray, nämä ovat
yhdet ehdottomat lempparit! 

CibaVision FreshLook ColorBlends värissä True Sapphire.
CibaVision ColorBlends värissä Turquise, nämä ovat vaan  niin rakkautta
ja kerran jo täällä esintyneetkin!
CibaVision Freshlook Colors värissä Green, nämä on ihan mielettömät!





 
Ja piilarineste jota käytän on iWear All-in-1 Basic, tykkään tästä nesteestä monestakin syystä,
tätä saa valtavissa 250ml pulloissa, ei lopu heti kesken. Tämä toimii niin piilolinssien säilytyksessä,
desinfioinnissa ja huuhtelussa.



Piilolinsseissä muutenkin hygienia on kaiken A ja O, sillä silmät ärtyvät ja tulehtuvat todella herkästi. Kädet pestään ennen piilolinssiin koskemista ja asetetaan silmiin ennen meikkiä. Suositellaan myös käyttämään piilolinssien kanssa vedenkestävää ripsiväriä, sillä siitä ei tipu hitusia silmän ja linssin väliin, voin kokemuksella kertoa että se ei tunnu kivalta. Linssi myös vanhenee käyttöahkeruudesta riippuen, mutta kuukausi  on suositus. Itse olen kyllä käyttänyt reilusti ylikin kuukauden linssejä, jotka ovat olleet vain satunnaisessa käytössä ilman mitään ongelmia.

Myös siitä on huolehdittava tarkkaan, että neste jossa linssi kotelossaan lilluu, on puhdasta ja sitä on tarpeeksi että linssi ei kuivu koppuraksi. Tästäkin on kokemusta. 

Käytin ennen Crazy Lenses -merkkisiä linssejä, etenkin kokomustia sellaisia ja haaveilen tässä hieman taas mustista linsseistä, ne ovat niin makean näköiset minulla.

Mutta, en voi kuin suositella näitä CibaVisionin FreshLoook -värilinssejä, heillä on laaja kokoelma linssejä myös vaaleille silmille ja linssi on silmässä niin mukava ja pehmeä, että sen olemassaolon unohtaa. Crazy Lensesin linssit ovat jotenkin...kovia.

 Taisin jo aikaisemmin suositella, mutta kerta kieollon päälle, YourLenses on todella hyvä ja edullinen kauppa ostaa linssejä. Paketti tulee parissa päivässä ovelle!





PS. Hitsi, Blogger söi taas kuvanlaadun ihan täysin, mutta tosiaan, näitä värillisiä saa myös vahvuuksilla ja
nämä ovat mielestäni niin hauska tapa muuttaa ulkonäköään. Täyty tunnustaa, että tilasin vielä parit eri väriset ahneuksissani, mutta niistä lisää myöhemmin!