maanantai 22. elokuuta 2011

Suuri ja tärkeä oivallus.

Havaitsin tässä kesän aikana, kuinka suuri ero voikaan olla kahdella vedenkestävällä ripsivärillä. Koska kummassakin oli hyviä sekä huonoja puolia ja olen niin listafriikki, teen teille listat kummankin ominaisuuksista. Aloitetaanpa:


Ensimmäisenä on Nivean Extreme Resist Lenght -ripsiväri jonka ostin joskus keväällä, sillä se oli tarjouksessa ja ajattelin sen olevan kesän varalle hyvä, sillä hikiset ripsarit poskilla ei ole kaunis näky. En ollut käyttänyt vedenkestävää mascaraa herran aikaan, ja tämä meinasi saada aikaan sen, etten olisi jatkossakaan sellaista käyttänyt. Ostin tälle kuitenkin piilolinssivillityksen ansiosta seuraajan, josta kuulette hieman myöhemmin, mutta:


  • Tämän poistaminen ripsistä oli suorastaan yhtä helvettiä, anteeksi karkea kielenkäyttöni. Yritit millä vain vaikka mistä öljystä useamman eri merkin silmämeikinpoistoaineisiin, tämä pysyi kuin tauti ja siitä hinkkauksesta ei riemastunut muutenkin herkkä silmänympärysihoni. Mukana irtosi myös ripsiä. Luulin, että kaikki vedenkestävät ovat samanlaisia juntturoita, sillä minulla oli vastaavia kokemuksia myös menneisyydestä. Olen ostanut waterproof -ripsareita oikeastaan vain aina silloin, kun olen innostunut leikkimään piilolinsseillä tai etelelänmatkaa varten.
  • Tällä sai kuitenkin kauniit, pitkät erotellut ripset ja harja oli siro, jolla ylsi niihin pienimpiinkin ripsenhaituviin ja lopputulos oli kaunis, kuten pakkaus lupailikin. 
  • Ripsistä tulee kuitenkin kovat, josta en pidä.
  • Alkoi hieman varisemaan illalla, jos aamulla oli laittanut. Piilolinssejä käyttävälle tämä ei ole kiva ominaisuus. Vedenkestävältä ei olisi odottanut ripustelua.


Mutta, tämä keltainen kaveri taas muutti koko käsitykseni vedenkestävistä ripsiväristä. Olen käyttänyt useamman purtilon tätä Maybellinen Volum' Express -sarjaa eri sen laaduissa (One By One, Falsies, Falsies Black Drama - you name it) ja eihän tämä alkuperäinen ole suotta muodostunut jonkinlaiseksi klassikoksi, tämä Maybelline Volum' Express Colossal on kertakaikkisien mainio pakkaus. Mutta nyt siihen listaan:


  • Tämä poistui silmäripsistä kokonaan melkein kertapyyhkäisyllä. Olen käyttänyt tämän poistoon ihan Orionin Aqualan Oilia, jota olen suihkauttanut joko vanulappuun tai suoraan silmään  (Sama temppu edeltäjän kanssa vaati pitkät hinkkaukset) ja hetken kevyen painamisen jälkeen kevyesti painaen pyyhkäissyt alaspäin. 
  • Tällä saa ihan mielettömät megaräpsyt, mutta halutessaan myös luonnollisempaa jälkeä.
  • Harjahan tässä on kolossaalinen, mutta silti yllättävän näppärä. Jopa yleensä vain pieniharjaisiin ripsiväreihin tykästynyt äitini on ottanut tämän meikkipussinsa vakioasukiksi.
  • Volum' Express -ripsiväreissä, siis niissä epävedenkestävissä, on ollut muusta pätevyydestä huolimatta yksi pitkä miinus ja se on ollut variseminen päivän mittaan poskipäille. Etenkin tämän purppurahylsyiset ja kaarevaharjaiset Falsies ja Falsies Black Drama tuntuivat karisevan jo puolessa välissä päivää ja minulla on hämärä muistikuva, että myös ei-vedenkestävä versio tästä olisi myös ripustellut jossain vaiheessa päivää ainakin vähän. Mutta tämä ei kyllä varise muruakaan.
  • Ripset jäävät useammankin kerroksen jälkeen joustaviksi, mikä on taas vain yksi plussa, rautalankaripset ovat mielestäni inhottavat.

Onneksi siis otin riskin, olen taas hieman kosmetiikkasivistyneempi. Ikäni ei-vedenkestäviä maskaroita pääosin käyttäneenä meinasi Nivea jättää minuun pysyvät traumat, mutta piilolinssiriehaantumiseni pakotti taas vedenkestävien äärelle. Tästä taisi juuri tulla uusi suosikkini. Ainoa syy, miksi olen ympärivuotisesti käyttänyt ei-vedenkestäviä on ollut niiden poistamisen helppous, ei mikään muu. Olen senverran vähänhikoileva ja ihoni ei koskaan ole rasvainen, joten en ole tarvinnut kesäisinkään vedenpitävyttä. 

Mutta, onhan tämä kätevää kun ei tarvitse tihkusateen/bussiin juoksemisen/parin kyyneleen jälkeen heti varmistella peilistä tai kaverilta, että onko ripsarit levinneet. Etenkin, kun tämä kuitenkin poistuu yhtä helposti kuin epävedenkestävät sisarensa siitä huolimatta, että kestää kaatosateen. 

Päivän opetus siis on se, että kaikki vedenkestävät ripsivärit eivät olekkaan inhottavaa tököttiä, jota saa hinkata teräsvillalla irti iltapesulla ja silti sitä löytyy aamulla silmänurkista. Nyt ymmärrän niitä tuttavia, jotka eivät muunlaisia maskaroita käytäkään. Aina voi oppia uutta. Ja toinen opetus on se vanha klisee, että tutustu ennenkuin tuomitset :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt on teidän vuoronne kommentoida, keskustella, antaa palautetta, toivoa, ehdottaa ja kritisoida! Sana on vapaa.