lauantai 25. kesäkuuta 2011

Ihana Tampere osa 4. // Juhannus -edition!

Ajattelin näppäränä tyttönä iskeä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja samaan syssyyn julkaista sekä juhannusmateriaalia että kertoa teille taas yhdestä ihanasta paikasta Tampereella. Vietimme juhannusta ystävättäreni ja hänen poikansa kanssa perinteikkäällä Rauhaniemen uimarannalla, joka on mielestäni Tampereen ehdottomasti mukavin uimaranta. Tässä eilisillan kuvasaldoa, kuvat on otettu klo. 21.30-23.30 välillä.


Timo ja ystävättäreni S grillimestareina, makkaratikut minun  vuolemiani. 

Pikkumiehellekin löytyi tekemistä sillävälin kun aikuiset grillaili. :)





Rauhaniemen ranta on todella kaunis ja iso uimaranta ja sijaitsee Tampereen keskustan laitamilla Näsijärven rannalla. Pidän paikasta sen rauhallisuuden vuoksi, toki päivisin ranta täyttyy melskaavista lapsiperheistä mutta iltasella rauhoittuu. Rauhaniemen Kansankylpylä on perustettu jo vuonna 1930 ja se on siitä asti toiminut Tamperelaisten hellepäivien viettopaikkana.

Rannalta löytyy suojaisia kallioita ja vedessä on miellyttävä hiekkapohja sekä osittain hyvinkin pitkälle matalaa.






Rauhaniemi on talvisin Tampereen suosituin avantouintipaikka ja kesäisinkin käytettävissä on muutaman euron kertamaksulla siistit pukuhuoneet, suihkutilat ja saunat.

Kesäaikana eli 1.5-30.9 sauna on lämmin arkisin klo. 15.00-20.00 ja La-Su klo. 13.00 - 19.30. Talvisin avantouimareita se taas palvelee Ma-To klo. 15.00 - 20.00, Perjantaisin kello 15.00 - 20.30 ja La-Su klo. 13.00 - 19.00. Itse olen viimeksi lapsena saunonut Rauhaniemessä, mutta tarkoituksena olisi korjata asia nyt kesän aikana.






Jos Rauhaniemen pitkät perinteet kiinnostavat enemmän, pääsee TÄSTÄ lukemaan aiheesta enemmän.

TÄÄLTÄ taas löytyy kartta, kuinka sinne löytää.

TÄSTÄ pääset lukemaan Kansankylpylän järjestyssäännöt vuodelta 1930, ne ovat toki ihan validit edelleenkin.

Järjestyssäännöistä saakin hyvän aasinsillan siihen, että Rauhaniemi on jopa poikkeuksellisen siisti ja hyvinhoidettu ranta, jossa ei tarvitse pelätä saavansa kantapäihin lasinsiruja. Ehkä hieman keskusta-alueelta syrjässä oleva sijaintikin vaikuttaa asiaan, pahimmat rettelöitsijät eivät jaksa vaivautua sinne asti.




Hiekkaiset jalat ja 3 €:n kirpputorilöytökengät.







Näsijärvi on hieman vilpoinen järvi, mutta vesilämpötiloja pääset tarkistelemaan TÄSTÄ LINKISTÄ.

Rauhaniemi on myös oivallinen auringonpalvomispaikka, sillä sileitä rantakallioita riittää.  Eli, pyyhkeet, viltti ja piknikeväät kainaloon ja mars Rauhaniemeen heti, kun ilmat taas lämpiävät (Sen pitäisi muuten tapahtua ensiviikolla!)

6 kommenttia:

  1. Ai tuollainenkin ranta on. :)

    Kiitos paljon vesilämpötila-linkistä. Yritin joskus googletella sitä (olin varma, että se on olemassa), mutta jostain syystä ei tullut vastaan.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi:

    Ole hyvä vain. :) Ja tuo on niin superkiva ranta!

    VastaaPoista
  3. Heippa :)
    Voisitko kertoa tai tiedätkö että onko Tampereen juna-asemalla säilytyslokerot laukuille, kun meidän juna on jo aikasin aamulla siellä ja hotelliin päästään vasta iltapäivällä :D
    Ja saat ehdottaa ihan vapaasti hyviä aamupala kahviloita ja paikkoja. Tietenki myös missä kannattaa ja kerkee käydä lauantaina aamupäivällä kun aikaa on 4tuntia? :) Niin ja miten tampereen ostoskeskukset, missä kannattaa käydä?
    Kiitos sulle kovasti!! :)

    VastaaPoista
  4. Pitäisi siellä olla lokerot! :)

    Hmm hmm hmm, Koskikeskus on ainakin kiva ostoskeskus, se on ihan ydinkeskustassa :)

    Kahviloista kannattaa käydä esimerkiksi Vohvelikahvilassa Ojakadulla (Taivaallisia vohveleita ja hyvää kahvia!) tai jos ei vohvelit houkuta, niin ihan sen vieressä on loistava Kahvila Runo! Tai keskustorin Coffee Housessa (Itse käyn siellä todella usein, ihania leivonnaisia ja hyvää kahvia!) ja sitten jos haluaa kahvitella hieman vielä hienommin, on Kuninkaankadun Wanha Vanilja on ihan mielettömän kaunis ja idyllinen paikka jossa on törkeän hyviä leivonnaisia. (Tiiän katos kaikki paikat mistä saa makeita herkkuja :D)

    Ruokapaikoista suosittelen ehdottomasti Napolia, sieltä saa maailman parhaita pannupitsoja eikä hintakaan ole hirveä. Ja siellä on Suomen laajin pizzalista, ihan oikeasti! Se ei siis ole mikään peruspitseria, vaan oikea italialainen ravintola ja todella kauniisti sisustettu. Ja kuten sanoin, se ei myöskään ole mikään huippukallis paikka vaan ihan sopuhintainen. Mistään ei saa niin ihanaa pizzaa kun sieltä.

    Kannattaa muutenkin vaan seikkailla ja pyöriä pikkukaduilla jos jää aikaa, vaikka olen asunut täällä aina niin toisinaan löytyy aina jotain yllättävää. :)

    Toivottavasti viihdytte täällä, nyt pitäis säidenkin suosia! :)

    VastaaPoista
  5. Niin ja tosiaan tuo Napoli sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 31, melko lähellä muuten Rautatieasemaakin. Katselin tossa huvikseni Napolin pizzalistaa ja jo pelkästään normipizzoja on näköjään tasan 100. :D

    Sadas pizza on muuten tälläinen:

    "100. Finlandia
    savuriistakäristystä, savustettua saksanhirveä, metsäsieniä, aurajuustoa ja Finlandia-vodkaa
    12,30 €"

    Ja yksi lounasjuttu tuli mieleeni vielä, jos haluatte lounastaa oikein tamperelaisesti, niin sitten menette Laukontorille/Tammelantorille mustallemakkaralle :D

    VastaaPoista
  6. Miljoonasti kiitos sulle! Kuulostaa kyllä tosi hyvältä! :D näille vinkeillä me pötkitään jo pitkälle! :D

    VastaaPoista

Nyt on teidän vuoronne kommentoida, keskustella, antaa palautetta, toivoa, ehdottaa ja kritisoida! Sana on vapaa.