tiistai 19. huhtikuuta 2011

Ihana Tampere osa 1.

Aloitan erään ihanan lukijan hyvästä ehdotuksesta juttusarjan suosikkikohteistani Tampereella. Rakastan tätä kaupunkia ja rakkaasta kotikaupungista kirjoittaminen on aina mukavaa. Joten tässä ensimmäinen osa Ihana Tampere -sarjaan:

Bonus Kirppis

Itsenäisyydenkadun varrella sijaitsee ulkoapäin mitättömän näköinen kirpputori joka on kuitenkin sisältä oikea aarreaitta. Rumien ikkunateippausten ei kannata antaa häiritä vaan sukeltaa rohkeasti sisälle. Bonus on itsepalvelukirpputori ja keskusta-alueen kirppikseksi hinnat ovat tavaroissa suurilta osin hyvät.(Toisin kuin esimerkiksi Radio jonka hinnoittelut nousevat ja nousevat aina vaan). Olen tehnyt Bonukselta aivan mielettömiä merkkivaatelöytöjä pikkurahalla ja bongannut vaikka mitä muuta hienoa melkein aina, kun siellä olen käynyt hypistelemässä. Olen löytänyt mm. ihania, uusia tai uudenveroisia kenkiä muutamalla eurolla mutta yksi parhaita kenkälöytöjä oli käyttämättömät, Aaltosen kenkätehtaan mustat, klassiset nahkanilkkurit kympillä. Olen painellut niillä nyt kaksi talvea eivätkä ne ole nimeksikään kulahtaaneet, todella laadukkaat sklobot siis. Timo löysi taas viimeviikolla 70€ arvoiset langattomat kuulokkeet 14€:lla. Muita loistolöytöjä ovat olleet mm. Columbian muutaman satasen arvoinen parkatakki kymmenellä eurolla, Sisleyn keinonahkahame kolmella eurolla, Paul Frankin huppari vitosella ja avaamaton, muoveissa oleva Moschinon Couture! -tuoksu kahdeksalla eurolla. Lisäksi olen kantanut sieltä kotiin isot määrät kenkiä, laukkuja ja sisustustavaraa. Lista olisi loputon.

Bonuksessa on yksi miinus, etenkään vilkkaaseen aikaan se ei sovi ahtaanpaikankammoiselle. Pöytien välit ovat kapeat ja ilmanvaihtokaan ei aina pelaaja ilma seisoo. Siihen kun lisää muutaman lastenvaunujen kanssa käytäviä tukkivan äidin, hitaasti etenevät vanhukset ja nuorisolaumat, jotka levittäytyvät tielle on mukava kirpparikokemus kaukana. Kannattaa siis suosia mahdollisuuksien mukaan arkiaamuja ja -aamupäiviä niin kiertely on huomattavasti miellyttävämpää. Toki jos ahtaus ja hapenpuute ei hetkauta, niin sekaan vain!

Minuun voi törmätä Bonuksella pyörimässä useinkin sillä asun lähimaastossa ja vierailen siellä joskus turhankin usein. Jos siis näette siellä punatukkaisen naisen hullunkiilto silmissään koluamassa pöytiä ulkomaailman unohtaneena , se saatan olla minä. 

Suosittelen sydämeni pohjasta tätä kirpputoria. 

Bonuksen tarkka osoite on Itsenäisyydenkatu 11-13 ja paikalle pääsee jokaisella bussilinjalla, joka menee Itsenäisyydenkadun kautta (mm. 16, 23, 18, 2, 70, 26, 19) Tarkemmin voit katsoa täältä. Pysäkki keskustasta tultaessa on suoraan tien toisella puolella. 

Kirpputori on auki arkisin klo 10-18, la 10-17 ja su 10-15. Kesä-Heinäkuussa se on auki arkisin klo 10-17 arkisin ja la-su klo 10-15. 


Ja vielä pieni Bonuksen sivuilta lainattu kartta paikalle löytämisen helpottamiseksi:
4 kommenttia:

 1. Asiaa! Bonus-kirppis on paras! Harmittaa kun mä en ole täältä Helsingistä löytänyt vieläkään vastaavaa... No, taas yksi syy lisää tulla pian Tampereelle :) Oletteko muuten pääsiäisenä maisemissa? Meinattiin että josko silloin lähtis ajelemaan sinne päin.

  VastaaPoista
 2. Ollaanhan me, tulkaa ihmeessä, olisi superkiva nähdä! <3

  Ja totta turiset, ei ole Bonuksen vertaista löytynyt. Porissa oli yksi todella hyvä kirpputori mutten saa sen nimeä päähäni. Se oli _melkein_ yhtä hyvä!

  VastaaPoista
 3. Kiva, että innostuit ajatuksesta :)

  Täytyykin suunnistaa tuonne, kun tulen taas Tampereelle. Olen vain huono lähtemään aamupäivällä liikeelle, vaikka olisi mahdollisuuksia, mutta pitää yrittää.

  VastaaPoista
 4. Kiitos sinulle ehdotuksesta ja aamupäivällä liikkeellelähtö voi olla kaiken vaivan arvoista! :)

  VastaaPoista

Nyt on teidän vuoronne kommentoida, keskustella, antaa palautetta, toivoa, ehdottaa ja kritisoida! Sana on vapaa.