lauantai 2. kesäkuuta 2012

Musta serpentiinilammas
Tässä on hajuvesihyllyni musta lammas. Roberto Cavallin Serpentine EdP. Sain tämän ihmiseltä, kuka oli saanut tämän lahjaksi. Antaessaan tämän minulle hän sanoi: "Tää on sitten ihan karsee, mutta ota tää ja käytä jos käytät ja heitä roskiin jos et käytä."

Karsea? Roskiin? No way!

Ei todellakaan ole. Makuja on näköjään moneksi. Minä rakastuin tähän. Minulla ei ollut minkäänlaista ennakkokäsitystä Roberto Cavallin tuoksuista ja aloitin tuoksuttelun hyvin skeptisesti.  Pullo ei oikein ollut minuun vetoava ja saatesanat kaikuivat mielessäni. Odotin myrkyllistä tätituoksua. Sokkona saadut tuoksut ovat aina suuri riski.

Mutta tämähän on ihana. Aivan mielettömän ihana. Niin pehmeän kukkainen, vaikka pullon perusteella voisi odottaa jotakin puista ja tummaa, tämä on kepeän pehmeä ja makea, jopa  puuterinen. Eli juuri sellainen tuoksu, joita rakastan.

Itse haistan alkutuoksussa kukkia, kukkia ja kukkia. Makeita puutarhakukkia..

Virallisesti tämän alkutuoksussa vaikuttavat mangon kukat (!), Tahitin gardenia, mandariini ja artemisia. Nenäni ei siis ollut aivan väärässä. Sydäntahdeista löytyy frangipania, pippuria, tiare-kukkaa ja orvokinlehtiä. Pohjalta löytyy amberia, santelia ja tolubalsamia. (Anteeksi, minulla ei ole aineesta "Tolu Balsam" mitään käsitystä eikä myöskään Wikitionary auttanut minua, joten suomensin sen siksi vain suoraan, jos sillä on toinen suomennos olemassa, huikatkaa! )

Pullo on mielestäni aika ankea ja jopa ruma. S-  kirjaimen muotoinen "serpentiini" putelin kyljessä muistuttaa käärmettä ja tuo siten mieleeni vanhan lääkepullon. Pullon väri vain korostaa tätä vaikutelmaa. Pahvipakkaus sensijaan on todella kaunis. Mutta taas nähtiin, ettei pitä tuomita ulkonäön perusteella. Ei hajuvesiä eikä myöskään ihmisiä. Tällä oli siis jopa pieni moraalinen opetus, kjeh kjeh.

Tuoksu on mielestäni monikäyttöinen ja aika iätön. Kovin nuorelle henkilölle en tätä ostaisi, mutta superkukkaisista ja hyvin naisellisista tuoksuista pitävälle naiselle tämä voisi olla nappivalinta. Jos pitää esimerkiksi Diorin Addictista, Calvin Kleinin Euphoriasta, Dolce&Gabbanan The Onesta tai Guccin Guiltystä., voi tämä olla aivan täysiosuma.

Vaikka tuoksu on aika voimakas, olen käyttänyt tätä surutta päiväkäytössä. Ja se on toiminut todella hyvin siihen, vaikka moni tätä suosittelisi vain iltakäyttöön. Sydäntuoksussa oleva pippuri perinteistempien kukkien rinnalla tuo tähän juuri sopivasti edgeä niin että tämä on hyvin persoonallinen ja mielenkiintoinen valinta päivätuoksuksi. Toimistotöihin tämä voi olla liian voimakas, mutta ehkä sinnekin ihan pieni suihkaus ranteeseen voisi toimia.

Mutta nyt alan laittautumaan ja lähden YleX -poppiin joka ensimmäistä kertaa koskaa järjestetään täällä Tampereella. Menen ihan vain siksi, että siellä esiintyy Pariisin Kevät, joka on uransa alusta ollut yksi suosikkibändejäni. Toivottavasti tuo sade tuosta hellittää, vaikka että on sitä ennenkin sateessa ulkoilmakeikoilla festareilla rämmitty :D

Käykää ihmeessä tuoksuttelemassa tätä! 


Onko teillä negatiivisia tai positiivisia kokemuksia sokkona saaduista tuoksuista?


3 kommenttia:

 1. öö... eikös tuo "S" pullon kyljessä nimenomaan ole käärme, päineen kaikkineen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla käärme, se voi olla serpentiini, se voi olla vaikka serpentiinikäärme minun puolestani, koska tuoksu on niin hyvä. :D

   Ja koska se on hyvin karikatyyrinen käärme, jos se kerran on käärme, niin otan oikeuden sanoa "muistuttaa."

   Poista
 2. Käärme on ranskaksi serpentine :)

  VastaaPoista

Nyt on teidän vuoronne kommentoida, keskustella, antaa palautetta, toivoa, ehdottaa ja kritisoida! Sana on vapaa.