tiistai 24. tammikuuta 2012

Tyylini osa 1.

Olen loppupeleissä ollut suhteellisen vaitonainen itsestäni ja keskittynyt höpisemään lähinnä kosmetiikasta. Nyt kuitenkin ajattelin raottaa hieman salaisuuksien verhoa ja kertoilla itsestäni, tai ainakin tyylistäni ja siitä, mitä pidän kauniina, tyylikkäänä tai rumana. Postauksesta tulisi, anteeksi ranskani, helkkarin pitkä, että jaan sen muutamaan osaan. Tässä ensimmäisessä osassa puhutaan vaatteista.



Suosikkivaatteeni:


Musta mekko: Voin melkein väittää että minulla on vähintään viitenä päivänä viikossa jonkinlainen musta mekko. Se on maailman paras perusvaate, jonka voi kesät talvet asustaa erilailla. Kaapeista löytyy niin pitkähihaista, 3/4 -osahihaista kuin hihatonta mustaa mekkoa. Näin talvella puen sen kanssa lämpimät legginsit ja pitkän takin sekä saapikkaat ja kesällä se ei tarvitse kaverikseen kuin kivat kengät ja muutaman asusteen, minun tapauksessani kaulakorun tai näyttävät korvakorut. Suosin yksinkertaisia malleja, ei mitään turhia röyhelöitä tai pitsejä. Valitsen mielelläni, jos mekon malli antaa mahdollisuuden, parikin kokoa liian suuren mekon sillä pidän löysän ja suuren yläosan ja skarpin alaosan luomasta siluetista.

Pituus saa olla lyhyt. Bolerokin on kätevä hihattoman/lyhythihaisen mekon asustaja talvella. Istuva kietaisumalli on myös ihana ja imarteleva.









Musta neuletakki: Niitä löytyy jokaisessa mallissa. Edellämainitun mustan mekon kanssa se lämmittää ja näyttää kivalta. Tällähetkellä suosikkeja ovat löysät, ylisuuret napitettavat neultakit. Olen nyt pikkuhiljaa alkanut opettelemaan myös muiden värejen käyttöä kuin tutun ja turvallisen mustan, kuten edellisen postauksen punainen neuletakki kertoo. Neuletakki on talvella lämmike takin alla ja lämpimämmällä säällä se taas toimii tarvittaessa takkina.







Korkokengät: Ne vaan tekevät kokonaisuudesta upeamman. Vaikka kuinka tylsä perusmekko muuntuu upeaksi koroilla. Tunnustaudun kenkäfriikiksi, niitä on niin paljon minulla että on vaikeaa löytää kaikille paikka. Joudun ehkä muuttamaan isompaan asuntoon vain kenkieni takia :D Kengissäkin suosin mustaa, mutta korkokenkiä löytyy kyllä vaikka missä väreissä kuin myös koron korkeuksia maltillisesta huikeaan. Niiden kanssa uskallan enemmän hullutella väreillä.






Prätkäbuutsit: Ne ovat kengät niille päiville, kun ei tahdo lähteä liukastelemaan koroissa jäätikölle tai sohjoon, tai muutenvaan laiskottaa. Tyttömäisessä tyylissä ne tekevät kivan kontrastin maskuliinisuudellaan.





Villakangastakki: Näin talvella ne ovat parhaita ystäviäni, henkareista löytyy pari mustaa, yksi mustavalkoinen, pari punaista ja yksi vihreä.




Trenssi: Tarvitseeko tätä klassikkoa selitellä? Trenssi toimii aina. Odotan kevättä ja ilmojen lämpenemistä että saan taas pukea trenssin villakangastakin sijaan. Omistan pari mustaa ja pari beigeä yksilöä. Hyvin istuva trenssi niin naisella kuin miehellä on ensinnäkin maailman kaunein takki, toisekseen se on yksi seksikkäimpiä vaatekappaleita maailmassa. Ja sen voi pukea oikeastaan minkä vain kanssa ja se näyttää aina skarpilta ja tyylikkäältä!





Legginsit: Ne nyt on vaan hameihmisen paras kaveri, etenkin kun ei pidä sukkahousuista. Talvella lämmittävät superlämpöiset microfleece -legginsit, syksyllä ja keväällä pärjää trikoisilla tai nylonisilla. Niitä löytyy kaapista perusmustan lisäksi niin neonkeltaisena kuin leopardikuvioisena.




Villasukat: Loppujenlopuksi olen kuitenkin kotona (ja muuallakin) muorin neulomissa villasukissa viihtyvä tyttö.


Minihame/shortsit: On ja pysyy, en viihdy pitkissä hameissa. Pidän jaloistani ja se on syy myös esitellä niitä. Toki hyvän maun rajoissa pitää hameen tai shortsien mitan olla. Kaappi pursuaa mustia minihameita, mutta löytyy niitä muunkin värisiä. Shortsit ja hameet ovat oikeastaan ainoat vaatekappaleet, joissa pidän denimistä. Käytän usein shortseja minihameen tapaan legginsien kanssa.








Korkeavyötäröiset kellohameet: Ovat kauniita ja tyttömäisiä. Imartelevat vartaloa ja piilottavat ongelmakohtani, pömppiksen. Toimii arkena ja juhlana. Rakastan Diorin 1947 luomaa New Look -siluettia.







Kauluspaita: Tämä on taas yksi klassikko, kauluspaita. Toimii yläosana liki kaiken kanssa. Ei kai tätä tarvitse sen kummemmin selitellä! Lainailen usein poikaystävän kaapista, turha sitä on omia ostella kun Timolla on kaappi pullollaan kauluspaitoja Armanista H&M:ään ja Marimekkoon ja vaikka missä väreissä. Musta ja valkoinen on kuitenkin ne parhaat, tietty. Ruudulliset ovat myös alkaneet kiehtoa.




 

Löysä paita: Yhdistän skarppiin alaosaan mielelläni löysän paidan ja vilauttelen mielelläni paljasta olkapäätä.
Paita voi olla niin kauluspaita, t-paita tai college tai muu pitkähihainen. Myös löysät topit ovat oivia yläosia.








Printit:


Pallokuvio: On vaan söpö. Toimii niin t-paidoissa, hameissa, mekoissa kuin vaikka missä. Paras on valkoiset pallot punaisella, mustalla tai laívastonsinisellä pohjalla.







Kukkaprintti: Olen niin hullaantunut tummiin kukka- ja ornamenttiprintteihin. Etenkin voimakkaisiin slaavilais- sekä meksikolaishenkisiin. Toisaalta myös hennot ja romanttiset kukkaprintit vetävät kummasti puoleensa juuri nyt. Niissäkin toisaalta enemmän silmää miellyttävät ennemmin selkeät kuviot kun pieni ripellys. Jos olisin rohkeampi pukeutuja ja värien käyttäjä, pukeutuisin varmasti kuin Frida Kahlo.













Leopardi: Ikisuosikki. Leopardia löytyy pikkuhousuista kenkiin ja mekoista legginseihin. Toimii aina, kunhan siihen ei pukeudu päästä varpaisiin ja kuvio saa mielellään olla joko klassinen mustaa ruskealla/beigellä tai sitten harmaalla pohjalla. No yksi pinkillä pohjalla oleva löytyy. :D









Seuraavassa osisossa suunnataan katse vaatteista pään tienoille, eli meikkiin, hiuksiin ja asusteisiin.

Löytyikö listalta omia suosikkeja/inhokkeja?


Kuvat lainattu We Heart It -sivustolta.

2 kommenttia:

  1. Kysyit myös inhokeista, joten rohkenen sanoa, että inhoan leopardikuvioita yli kaiken (paitsi leopardien päällä) :D En kai tiedä, miten ne pitäisi nähdä tai mikä niissä viehättää. Mielleyhtymiä?

    Mutta pallokuvioista tykkään kovasti :)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi:

    Se on kai sellainen kuvio se leopardi, että sitä joko inhoaa tai rakastaa. Kaikilla on siitä kyllä jokin mielipide :D
    Pallokuvio on kyllä <3!

    VastaaPoista

Nyt on teidän vuoronne kommentoida, keskustella, antaa palautetta, toivoa, ehdottaa ja kritisoida! Sana on vapaa.