maanantai 27. helmikuuta 2012

Nukkeja!




Voi ei, että nauroin tälle. Vastaavia kuvia on kiertänyt muissakin blogeissa, tämän lainasin Pink Sith -blogista.




Koska olen nyt niin lapsenmielisellä tuulella ja pidän hirveästi paperinukeista, heitän teille kaikille pienen haasteen. Menkää TÄNNE ja luokaa oma nukkenne ja julkaiskaa se blogissanne. Rakastan näitä kaikenmaailman avatarmakereja, ja tämä on yksi kivoimmista. Tässä on Krisse -nukke:






Mukana myös Timo -nukke, valitettavasti ilman partaa:




Haastetta haastetta


Haastetta pukkaa, kiitos Pakolliset -tai ainakin melkein -blogin Mohnille näistä! Nämä ovat mukavia etenkin näin, kun kameran kanssa on hieman ongelmia enkä saa kuvattua asioita joista tahtoisin bloggailla.

Tässä ensin 10 kysymystä, vastaan  kuvin!


1. Suosikkiväri:











2. Suosikkieläin:








3. Suosikkinumero:




4. Suosikki alkoholiton juoma:






5. Facebook vs. Twitter:




6. Intohimoni:








7. Saada vai antaa lahja:


Kumpikin on kivaa!


8. Suosikkikuvio:







Parhaillaan innostavat erilaiset kukkaprintit romanttisesta retroon!




9. Suosikkiviikonpäiväsi:








10. Suosikkikukka:










RRRRRakastan kukkia! <3




Sitten toinen haaste vielä perään, yksinkertaisesti kerron siis 8 faktaa itsestäni. 




1. Olen uskomattoman epäjärjestelmällinen mutta halutessani osaan olla todella järjestelmällinenkin. Esimerkiksi vaatekaapissani asuu ikuinen kaaos mutta kosmetiikka nököttää kauniisti omissa sievissä purkeissaan niille täysin varatussa hyllykössä jonka hiljattain hankin ja josta kerron muutenkin lisää, kunhan saan taas kamerani kuntoon.


2. Aion vaihtaa sukunimeni äitini tyttönimeen. Ajattelin tehdä sen samalla, kun kuitenkin joudun ensivuonna viimeistään uusimaan passini, niin hoitaisin samalla nimenvaihdon. Se sukunimi tuntuu vaan enemmän omalta. Äiti vaihtoi itse tyttönimensä takaisin jo aikaa sitten.


3. Minulla on kaksi pikkusiskoa ja yksi pikkuveli. Vanhin pikkusiskoni on 20 vuotias, nuorempi on seitsemännellä luokalla ja pikkuveli viidennellä. Nuorempaan pikkusiskooni minulla on 10 vuotta ikäeroa ja se tuntuu hassulta sillä en osaa oikein suhtautua tähän vanhenemiseeni enkä etenkään siihen, että pieni siskoni on jo 14. :D


4. En käytä alkoholia humalahakuisesti kuin hyvin harvoin. Mutta minusta on mukavaa juoda toisinaan lasi viiniä illalla tai juoda saunaolut (Olen heikkona tummiin oluisiin, joista ehdoton suosikkini on Stratopramen) Rakastan punaviiniä ja tämän hetken suosikki on Crocodile Rock Cabarnet Merlot. Jos istun iltaa kesällä puistossa, on mukana silloin yleensä perinteeksi muodostunut El Copero -punaviinipullo tai jos oikein tahtoo juhlia, niin Fresita -mansikkakuohari.


5. Kevät on ihanin vuodenaika, blogiani pidemmän aikaa seuranneet saattavatkin tietää kuinka rakastan kevättä. On niin ihanaa katsoa kun luonto herää. Ihan näin kaupungissakin, ja lähellä on kuitenkin Kaupin metsät.


6. Hieman edelliseen viitaten, olen henkeen ja vereen urbaani. Minulle olisi painajainen muuttaa pieneen kaupunkiin. Tunnen toisaalta monia, joilla homma on toisinpäin; pieni kylä on parempi vaihtoehto kuin kaupunki. (Ja tahdon siis tällä täsmentää, että en millään tavoin ylenkatso ihmisiä, jotka tahtovat asua ja elää pienissä kunnissa.) Kotikaupunkini Tampere on minulle äärimmäisen tärkeä ja juureni ovat täällä, mutta silti halajan aina vaan suurempiin kaupunkeihin. Tukholma, vaikka monelle aika ilmeinen ja tylsä valinta onkin, on suosikkikaupunkini. Se ei ole pelkkä shoppailulandia ja Kuninkaanlinna. Se on valtavan kaunis, elävä ja persoonallinen kaupunki kun siihen tutustuu paremmin.


7. Rakastan klassikkokirjallisuutta. 


8. Käytän Tarot -kortteja mieleni ja ajatusteni setvimiseen. Niistä on ollut valtava apu.




Mutta haasteet jäävät vapaaseen jakoon, sillä tuntuu että nämä ovat jo kaikki blogit kiertäneet!











lauantai 18. helmikuuta 2012

Ruttonaama

Niin. Viimeviikolla sain todella kovan allergiakohtauksen ja vielä omaa tyhmyyttäni. Minulla on todella raju lateksiallergia jonka seurauksena olen jopa joutunut ambulanssilla sairaalaan. Se on eri tarina, mutta tämä viimeisin kohtaus tuli...meikkisienestä. Ja näin on käynyt ennenkin.

Miksi meikkisienissä pitääkin käyttää lateksia. Otin riskin ja tilasin Avonilta kaiken muun muassa voidemaisen, sienellä levitettävän meikkivoiteen. Meikkivoide oli mainiota, kunnes iltaa kohti alkoi yhtäkkiä naama turpoamaan. Silmänaluset turposivat turpoamistaan ja naama oli rakkuloita täynnä:




Näytin viikon siltä, kuin minulle olisi puhjennut teini-iän akne. Parasta näissä allergiakohtauksissa kuitenkin on se, kun rakkulat ja turvotus laskee, tulee tilalle kuivempi kuivuus kuin Saharan autiomaassa. Mikään kosteutus ei tunnu riittävän, etenkin kun rakkulointia on joutunut hoitamaan vahvalla kortisonilla joka kuivattaa ihoa entisestään. Öljyt, naamiot, Bephanten, voiteet. Mikään ei riitä. Olen juuri tässä vaiheessa nyt, iho on rakkulaton mutta niin kuiva kuin voi atoopikon iho olla. Etenkin silmienympärys on aivan mahdoton.

Täältä saa halutessaan kattavan informaation tästä vaivasta.

Etenkin me atoopikot sairastamme tätä herkemmin kuin muut, vaikka kumiallergia onkin aika harvinainen. Itse vielä opiskeluissani ja työssäni altistuin jatkuvasti raa'alle luonnonkumille ja uskon sen alunperin laukaisseen tämän kirouksen. Voitte vain kuvitella, mitä kaikkea joudun välttämään. Kumiset kengänpohjat (olen joutunut luopumaan monista kengistäni tämän puhjettua) , kumihanskat, kondomit, juuri nämä meikkisienet, vaatteiden kuminauhat... listaa voisi jatkaa loputtomiin. Monista tuotteista on onneksi olemassa lateksiton versio, mutta ne maksavat sitten kaksinkertaisen hinnan.

Mutta kun kuitenkin on ollut pakko liikkua ihmisten ilmoilla, se ei tunnu kivalta naama punaisena, joten apuun on tullut tämä pikkukaveri:
¨


Oriflame Beauty Conceal Kit -peiteainepaletti on ollut todella loistava apuri. Tämä on hyvin voidemaista eikä ole kuivattanut ihoani lisää. Etenkin vihreä näyttää hurjalta paletissa, mutta sulautuu kuitenkin kauniisti ihoon häivyttäen punaisuuden. Myös paletin keltaiseen ja oranssiin taittavat sävyt ovat toimineet mainiosti tummien silmänalusteni peittona. Tämä maksoi muistaakseni n. 10€.

Mutta, varoitus siis kaikki kumiallergikot, meikkisienissä piilee luonnonkumia todella usein eikä meikkisienen valmistusaineita aina ilmoiteta, joten olkaa varovaisia. Viikon rakkulointi ja toisen viikon rutikuivuus eivät todellakaan ole mukavia seuralaisia. Aion kysäistä asiaa maahantuojalta tai vaikka kuluttaja-asiamieheltä, miksi meikkivoiteen mukana tulleen meikkisienen ainesosia ei ilmoiteta. Kaikki meikkisienet eivät meinaan ole minua allergisoineet, joten se on aika venäläistä rulettia. Vai ilmoitetaanko asia vain, jos meikkisieni ei sisällä lateksia kuten ns. irtomeikkisienissä? Koskaan en meinaan ole siihen merkkiin törmännyt meikkivoiteissa/puutereissa.

Onneksi ostamani meikkivoide ei kuitenkaan mene hukkaan, sillä sen voi levittää myös sormin tai siveltimellä.



Kohtalontovereita? Muita atoopikkoja ja allergikkoja?

perjantai 17. helmikuuta 2012

Nettiongelmien takia on ollut hiljaista, mutta nyt asia on korjattu ja pääsen taas bloggailemaan!

torstai 9. helmikuuta 2012

Kysykää!

En tiedä onko tässä nyt mitään järkeä, mutta suurten ja mahtavien blogien malliin ajattelin kuitenkin toteuttaa postauksen, jossa Sinä kysyt ja minä vastaan!


Eli, jos tahdot kysyä minulta jotain, mitä vaan maan ja taivaan väliltä, nyt on se hetki. :)

(Taistelen parhaillaan kasvoissani jylläävää allergiahirviötä vastaan josta kerron myöhemmin lisää, joten turvonneen ja punaisen naaman vuoksi ei tässä kauheasti meikkailla eikä oteta kuvia tuotteista in action.)

Kuva lainattu we<3it

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Turqoise

Kuten aiemmasta postauksesta jo ilmi kävi, hiusteni väri on kokenut muutoksen. Hiukset ovat oranssinpunaiset ja vähän jopa räikeät, eli kivat. Vaikka tykkään "luonnollisen" punaisesta ginger -tukasta on tälläinen väri kivaa vaihtelua.

Kadehdin niin kovin luonnostaan punapigmenttisiä ihmisiä. Lapsesta asti olen kadehtinut erästä ystävääni juuri tämän ominaisuuden vuoksi, ja hän on taas on inhonnut punapäisyyttään ja runsaista  pisamiaan ja jopa tullut kiusatuksi niistä. Kummalliset ihmiset. Rakastan pisamia ja olen niin katkera 20 -vuotiaalle pikkusiskolleni, jossa on kyllä kanssani samaa näköä mutta siskoni J:n kasvoista näkee aina kevään tulon, hän saa pisamia heti ensimmäisistä kevätauringonsäteistä. Oman töpselinenäni varteen ilmestyy muutama hassu laikku kesän edetessä, mutta siihen se jää.


Mutta asiaan! Olen umpirakastunut turkoosiin väriin meikissä ja asusteissa, se näyttää niin ihanalta tämän oranssinpunaisen tukan kanssa! Ja näyttää kivalta myös vaaleata ihoani vasten. Katsokaa nyt:












Meikki on tehty pikku- Manly -paletin ihanin helmiäisturkoosisäyin ja luomivako varjostettu NYX:in solonapilla  ES 116 Wild Fire joka on hieman hohtava, harmaaseen taittava tummanturkoosi.Kulmaluulla on norsunluunsävyistä helmiäistä Manlystä. 


Wild Firestä minulla ei valitettavasti ole itseotettua kuvaa tähän hätään, mutta lainattu saa kelvata tämän kerran, Manlystä on ympyröity taidokkaasti käyttämäni sävyt:



Paletista on ympyröity käyttämäni luomivärit!



Wild Firen kuva lainattu täältä

Rajaus on vedetty L'Orealin aivan loistavalla nestemäisellä Super Liner Duo -rajauskynällä. Tämä tavallaan kaksikärkinen eyelineri on niin loistava, että se ansaitsee oman postauksensa jossa ruodin sitä perusteellisemmin. Samoin ripsieni kaunistaja, Lumene Natural Coden Eye Dramatizer Dual Booster Mascara, kaksitehoinen sekin, ansaitsee oman tarkemman postauksensa. Näistä siis lisää tulevaisuudessa.







Tältä näyttää sitten koko kokonaisuus. Meikkipohja on ainoastaan Garnierin paljonpuhuttu BB -voide (josta pidän aivan hirveästi ja ihmettelen sen saamaa ristiriitaista arvostelua!) ja supersuosikkiposkipunani NYX:in PB 05 Pinky. Huulilla on Lumene Natural Coden Smile Booster -huulikiilto sävyssä 5 Fresh Pink. Se kiilto on oikein jokapaikanhöylä. Se on nimensä mukaan raikkaan vaaleanpunainen, oikeastaan roosaan taittava ja mukavan hohtava. Se sopii niin luonnolliseen meikkiin kuin vahvemman silmämeikin kanssa tasapainottamaan kokonaisuutta. Nuo kulttikiillot ovat vaan kaiken hypettämisensä arvoisia. Mutta koska, voi koska Lumene tuo markkinoille uusia huulikiiltosävyjä?

Niin juu, hiukset on värjätty tällä:



Kuva lainattu täältä

Olen ennenkin hypettänyt näitä L'Oreal Parisin Féria Préférence -kotivärejä. Koko Préférence -linja on loistava, nämä Féria -värit ovat kaikkein intensiivisimpiä. Tämä käyttämäni väri on 7.40 Pure Paprika/ Vaalea Voimakas Kupari.


Mutta oikeasti kaikki kotivärjääjät, näitä parempia kotivärejä ei löydy!

Oletteko te viimeaikoina hullaantuneet johonkin väriin, tai vaikka johonkin muuhun asiaan?




perjantai 3. helmikuuta 2012

Pakkasukko

 Ensinnäkin, vihaan näitä pakkasia. Ainakin täällä Tampereella mennään yli 20 asteen. Hyi hemmetti, oikeesti. En liiku ulos kuin äärimmäisen pakon edessä ja tänään oli pakko ulkoilla, jopa näin tyylikkäänä:


Kirpparilta löytyneet muutaman euron karvavuoriset lapikkaat ja jättimäiset pilkkisukat. Näillä keleillä on pakko tinkiä tyylikkyydestä koska olen niin viluinen. Microfleece -legginsit pitävät yllättävän hyvin kintut lämpöisinä.



Yläosaa lämmittää täällä jo monesti vilahtanut lempitakki ja luonnonvaalea king size -villahuivi. Päässä on H&M:n turkoosi pipo, joka sopii ihanasti uuteen punaisempaan tukkaan. Kiinnitin vielä toiselle puolelle ikivanhan, H&M:n lastenosastolta bongatun violetin kukkapinnin.

Kunhan saan kamerasta kuvat purettua, on uudesta tukasta tulossa kattavammin tekstiä!

Mutta inhottavaa tämä pukeutuminen näillä pakkasilla, ostan talvitakit aina tarkoituksella kokoa liian isoina että saan kerrospukeuduttua tarpeen mukaan. Tänäänkin takin alle oli survottu toppi, löysä trikoopaita ja paksu kietaisuvillatakki sekä korkeavyötäröinen paksu hame. Voi kevät, tule jo!