lauantai 12. toukokuuta 2012

Ruusunen


 Tein loistavan löydön Linnainmaan Citymarketista. Olen himoinnut tätä Herbinan Luomuruusu -kasvosaippuaa niin kauan kun se on ollut markkinoilla. Se on vaan jotenkin aina jäänyt ostamatta, on ollut miljoona muuta puhdistusainetta hyllyssä ja vaikka olen tätä usein kaupoissa pyöritellyt, en ole joko raaskinut ostaa tai ajatellut että ostan heti kun saan ensin vanhoja putsareita käytettyä alta pois. Tämä saippua on usein kummitellut mielessäni. Pari kertaa olen jopa lähtenyt tarkoituksella ostamaan tätä, mutta silloin kaupat joissa olen käynyt eivät ole joko myyneet tätä tai se on ollut loppu hyllyistä. Nyt se kuitenkin on minun. Kun bongasin tämän alehyllystä tuohon 3 €:n hintaan, meinasin pissata ilosta housuuni. En epäröinyt sekuntiakaan kun sujautin tämän ostoskoriini.Tämä on aivan loistava tuote. Olen aiemmin käyttänyt saman Luomuruusu -sarjan kasvovettä ja hullaantunut siihen täysin. Myöskään tämä saippua ei tuottanut pettymystä. Ostin tämän nimenomaan kaksoispuhdistuksen kakkosvaiheeksi ja siihen tarkoitukseen tämä toimii kuin...häkä. Vaikka sana "saippua" kuulostaa etenkin kasvojenhoidossa vähän hurjalta, tämän kanssa ei tarvitse pelätä ihon kuivumista.

En tiedä tykkäisikö talvikuiva ihoni tästä, mutta näin keväällä tämä ainakin hoitaa hommansa mallikkaasti eikä iho kiristä lainkaan pesun jälkeen, tykkään palasaippuan tuomasta nahkeasta tunteesta iholla. Iho tuntuu pesun jälkeen putipuhtaalta ja raikkaalta. Olen käyttänyt useimmin puhdistuksen ykkösvaiheena joko luomuoliiviöljyä tai Herbinan MarjaSpa -emulsiota (Kuinkahan mones pullo sitäkin on muuten menossa, se on vaan hinta-laatu suhteeltaan paras mitä on ja sitä pitää olla aina hyllyssä!) 


Herbina on päivittäiskosmetiikassa, etenkin ihonhoitotuotteissa, ehdottomasti suosikkini. Tuotteet ovat laadukkaita, toimivia ja edullisia.

Saippua tuoksuu ihanan kukkaiselta. Vaikuttaa myös hyvin riittoisalta tapaukselta sillä pieni sipaisu tai kaksi riittää hyvin puhdistamaan kasvot etenkin kakkosvaiheena. Ykkösvaiheenakin tätä voisi testata. Tämä vaahtoaa myös kevyesti ja vaikka tuoksu on vahvako, ei se kuitenkaan jää leijumaan iholle pesun jälkeen.

Myös INCI on ihan vakuuttava ja melko yksinkertainen: Sodium Palmate (Puhdistava, emulgaattori, palmuöljy), Sodium Palmate Kernelate (Puhdistava, emulgaattori, rasvahappo, palmuydinöljy), Aqua (Vesi), Glycerin (Humektantti, denaturoiva aine, hajuste), Parfum (Hajuste), Sodium Chloride (Natriumkloridi, hajua peittävä aine, viskositeetinsäätäjä), Damascena (Rose) Flower Water (Ruusuvesi), Sodium Benzoate (Säilöntäaine), Potassium Sorbate (Säilöntäaine), Citric Acid (Sitruunahappo, hajua peittävä, puskuroiva aine, kelatoiva aine), Linalool (Hajuste), Limonene (Hajuste, liuotin)
Tätä  saippuaa voin vain suositella testaamaan. Mukavaa vaihtelua muutenkin puhdistusrutiineihin kun käytössä on pullon sijaan palasaippua.

Palasaippuoissa on toki omat epäkäytännölliset puolensa. Ne keräävät helposti itseensä likaa ja pölyä ja pilaantuvat jos niitä säilyttää väärin. Siksi oikeanlainen, pohjasta rei'itetty saippualautanen jossa on urat, on välttämätön. Saippua lepää urien päällä ja alla pääsee kiertämään ilma, joten saippua pääsee kuivumaan käyttöjen välissä. Mutta varmaan LUSH:in ja kumppaneiden Suomeen(kin) tuoma taanoinen palasaippuavillitys ihon- ja hiustenhoidossa on tuonut mukanaan kosmetiikkafriikkejen kotiin saippualautasia.

Kuvassa näkyvä posliininen yksilö on IKEA:sta. Se on osa settiä, johon kuuluu myös kaksi hammasmukia sekä kannellinen purkki ja pumppupullo. Tykkään näiden kuvioinnista, niissä on kivaa vanhanaikaista henkeä. Yhtenäinen sisustus kylpyhuoneessa näyttää mukavalta vaikka oma kylpyhuoneeni on muuten aivan susiruma. Vuoden -84 ruskeat muovimatot ja niinedespäin.

PS. Saippua pakkauksineen on täysin biohajoava ja osoitteesta herbina.fi löytää tarkemmat kierrätysohjeet!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt on teidän vuoronne kommentoida, keskustella, antaa palautetta, toivoa, ehdottaa ja kritisoida! Sana on vapaa.