perjantai 23. joulukuuta 2011

Kahvihetki

En varmasti ole ainoa, jota masentaa talven tuoma harmaa ihonväri. Itse en todellakaan tavoittelee niinkään näkyvää rusketusta, mutta tahdon ihonväristäni hieman terveemmän ja lämpimämmän sävyisen. Luonnostaan ihoni on valkea kuin alabasteri ja talvi vielä lisää siihen harmaan vivahteen, ei kiva.

Mutta onneksi erilaiset rusketusvoiteet ovat olemassa, ja Doven Summer Golw Moisturesin vaalealle iholle tarkoitettu sävy on sitä mitä lupaakin, vaalea iho saa luonnollista väriä hitusen kerrallaan ja intensiivisyys määrittyy sen perusteella, kuinka usein voidetta keholleen lutraa.

Pointtini ei kuitenkaan ollut itseruskettavien mukavuus, vaan toimenpide joka on tärkeää tehdä ennen voiteen levittämistä, nimittäin ihon kuorinta.

Olen kokeillut monia, monia "valmiita" vartalokuorintoja, kuorintakintaita etc. mutta yksi on noussut ylitse muiden, nimittäin kahvinporot.

Kahvin suurkuluttajana kahvinkeittimestä löytyy liki aina käytetty suodatinpussi täynnä kahvinporoja, joka on menossa roskikseen. Mutta toisinaan kippaankin sisällön suodatinpussista lautaselle ja otan sen mukaani suihkuun. Joko ihan pelkältään tai esimerkiksi suihkusaippuaan sekoitettuna kahvikuorinta on loistavan tehokas, mutta toki senverran raskas iholle, että toimenpide yksi, maksimissaan kaksi kertaa viikossa, on riittävästi. Tämä on myös sekä kukkaroa että luontoa säästävä tapa hoitaa ihoa.

Ja kun kerran se perusteellinen kuorinta on välttämätön ennen itseruskettavaa, muuten tuloksena tuppaa olla laikkuja ja raitoja, kun väri tarttuukin tiukemmin kuiviin kohtiin ja kuolleeseen ihosolukkoon niin tehokas kuorinta varmistaa tasaisen sävyn.

Kahvinporokuorinta on myös mitä mainioin tapa hoitaa karheita jalkoja ja kun kuorinnan jälkeen sujauttaa vielä hyvin rasvatut käpälät yöksi sukkiin, on aamulla sellaiset silkkitassut että kissakin kadehtii!

Kuvan osoite


Kertokaa, onko teillä tälläisiä omatekoisia kauneudenhoitokikkoja? Niistä voisi koota kokonaan oman postauksen, sillä myös itselläni on näitä vielä varastossa!

2 kommenttia:

  1. Mä käytän itekkin tuota Doven PÄIVETTÄVÄÄ voidetta joka ei ole läheskään samanlainen kun ITSERUSKETTAVAT voiteet, ehdottomasti paras ja edullisin :) Mä kuorin ite vartalon suihkussa tämmösillä kuorinta hanskoilla mitä saa esim h&m:ltä. Laitan märkiinhanskoihin vielä jotain ihanaa suihkugeeliä niin tulee uskomattoman pehmee iho!

    VastaaPoista
  2. Roosa-Maria:

    No ruskettava ja päivettävä, whatever :D Mutta hyvää kamaa se on kyllä. Ja todellakin hinta on kohdallaan!

    Kuorintahanskat on kyllä näppärät olemassa, mulla on sellainen pupunmuotoinen pesukinnas jonka toinen puoli on tarkoitettu ihon kuorimiseen, se on ihana. ♥ Mutta noita kahvinporoja kannattaa koittaa, se vasta edullinen kuorinta on :D

    VastaaPoista

Nyt on teidän vuoronne kommentoida, keskustella, antaa palautetta, toivoa, ehdottaa ja kritisoida! Sana on vapaa.